18.1.2016 12:04
Wodan napisał
Jeśli składka jest wyższa tylko o 4 złote, to a bym się nawet na Pana miejscu nie zastanawiał.Sam mam mieszkanie, które planuję wynająć po remoncie i prawdę mówiąc coraz bardziej zaczynam interesować się tematem.
Może ktoś polecić jakieś konkretne towarzystwo, które ma dobre opinie?
Zależy mi na bezproblemowej współpracy i przede wszystkim jasnym wytłumaczeniu zasad ochrony i wyłączeń, bo sam niezbyt dobrze radzę sobie z czytaniem dokumentów pisanych językiem urzędowym.
Zgodnie z tym co pisałem wcześniej, tu na forum wprost nie sugeruję wyboru konkretnych firm. W zasadzie nie tylko ZU „z pierwszej ligi” oferują przyzwoite standardy obsługowe, choć zgrzyty się zdarzają. Na tym forum pojawiały się wątki związane z ubezpieczeniem mieszkań. Zachęcam do ich przejrzenia. Zapraszam również do zajrzenia do mojego bloga: www.wartoubezpieczenia.pl, zakładka ubezpieczenia – domy i mieszkania. Zapewne ma Pan jakieś swoje preferencje i doświadczenia. Warto brać pod uwagę to czy już w danym ZU posiada Pan jakieś ubezpieczenia. Niektórzy ubezpieczyciele stosują z tego powodu preferencje cenowe, inni zaś aktualnie stosują promocje dla nowych klientów w ubezpieczeniu mieszkań. Warto zwrócić uwagę na to jaki zakres ochrony/mienia mieści się w zakresie podstawowym ochrony, a co musi Pan dokupić - ma to wpływ na cenę. Ważnym kryterium jest sposób kontaktu z klientem, w tym możliwości zgłoszenia szkody, czy stosowana jest tzw. „szybka ścieżka” w likwidacji szkód jednorodnych, drobnych. Klucze dobrego wyboru oferty są dwa; pierwszy to stawianie właściwych pytań i określenie własnych preferencji co do zakresu ochrony ubezpieczeniowej, drugi to wybranie właściwego pośrednika. Dobry pośrednik wytłumaczy Panu to co jest dla Pana zagmatwane, przedstawi możliwości i te „gorsze” strony określonego wyboru.
blog: www.wartoubezpieczenia.pl
www.facebook.com/wartoubezpieczenia
mbulecki@gmail.com
www.facebook.com/wartoubezpieczenia
mbulecki@gmail.com