11.7.2015 16:29
Poniżej treść propozycji procesu werbowania wysyłana klubowiczom. Sami Państwo oceńcie co jest dla "firmy" najważniejsze i jakimi metodami pan Sawa, Karkoszka i spółka starają się to osiągnąć.
Witaj!
Poniższa rozmowa służy wyłącznie do przedstawienia PAY TRADE INTERNATIONAL CLUB,
potencjalnym klubowiczom. Zatem może być wykorzystywana tylko i wyłącznie w tym celu.
Pamiętaj, że poniższa rozmowa jest podpowiedzią, jak taka rozmowa powinna być prowadzona.
Jak już pewnie zrozumiałeś, stanowi element wielkiego systemu.
Pracuj nad szczegółami, bądź zawsze uśmiechnięty, czyli pozytywnie nastawiony do nowo poznanych
ludzi…, nigdy nie wiesz czy właśnie nie poznajesz przyjaciela na całe życie lub swojej wielkiej miłości…
Przypominam Ci, że wystarczy kilkadziesiąt mili sekund, aby umysł twojego rozmówcy, „gdzieś”
Ciebie zaszufladkował, więc bądź zawsze biznesowo ubrany. Po szkoleniu pamiętasz, jaka kolorystyka i
akcesoria będą zawsze Ci pomagać.
Pamiętaj, aby pracować nie tylko w biznesie, ale przede wszystkim nad biznesem… Bądź
konsekwentny, analizuj rozmowy, zastanawiaj się, co najlepiej u Ciebie działa i co jeszcze możesz
ulepszyć…
„Żyć to zamieniać siebie w dzieło sztuki”
Fiodor Dostojewski.
ROZMOWA INFORMACYJNA
Cele:
1. Nawiąż relację.
2. Zbuduj autorytet firmy i swój.
3. Poznaj cele rozmówcy.
4. Przedstaw współprace z klubem, w taki sposób, aby pokazywać podobieństwa w działaniu, do
obecnego biznesu lub pracy rozmówcy.
5. Zarejestruj uczestnika.
6. Pozwól mu się opłacić od razu na spotkaniu, tylko wtedy masz pewność, że nie braknie miejsc.
7. Kończ rozmowy zawsze na „TAK” lub „NIE”, wiesz komu pozostawić „zastanowię się”.
***BUDOWANIE AUTORYTETU***
Na początku pasuje się przedstawić, więc może zacznę od siebie… [;)]
Jako PAY TRADE International Club, zrzeszamy przedsiębiorców z różnych branż, z całego świata,
ale i ludzi pracujących na etacie. W klubie mamy kilka możliwości zarabiania, nawet i pasywnych…
Mamy patent na hurtową sprzedaż usług prawnych i to generuje najwięcej gotówki dla
Klubowiczów!
Za ten właśnie produkt oraz jego zarządzanie, po audycie otrzymaliśmy EUROCERTYFIKAT.
- Siedziba Pay Trade mieści się w stanach na Wall Street, a w Polsce możesz nas odnaleźć w
Warszawie, przy ul. Augustówka 19.
- Mamy MILION dolarów!!!! kapitału zakładowego.
- Ponad 2000 klubowiczów!!!!
- 5 -ciu udziałowców.
- i tylko w pierwszym roku uzyskaliśmy 12 milionów przychodu!!!
- Współpracują z nami takie firmy jak: Porsche, Lexus, Auvesta, Blos, posiadające ponad 20 lat
doświadczenia.
- Wynajmujemy firmę szkoleniową Leadersway, która dba o rozwój naszych klubowiczów.
- Z ciekawostek, już w pierwszym roku działalności, po osiągnięciu właściwych wyników finansowych,
FORBES!! zgłosił się do naszego Prezesa i poprosił o wywiad. .
Jesteśmy już w 14 krajach na 3 kontynentach!!!!!!
Kiedy ktoś już zostaje klubowiczem, dodatkowo, jeśli chce, (pauza) ma dostęp do pełnej gamy
rozwiązań, w której każdy znajdzie coś dla siebie, opieka medyczna, złoto, metale szlachetne,
księgowość, szkolenia, marketing, kantor walutowy, biuro turystyczne…
Jak widzisz projekt jest wielowątkowy i nie wiem co jest najbardziej interesujące dla Ciebie, więc
potrzebuje kilku informacji…
CZY MOŻEMY ŚIĘ TAK UMÓWIĆ, ŻE ZADAM CI TERAZ KILKA PYTAŃ? Możemy? ( GŁOWA + . )
TAK
Jestem pewny, że wszystko będzie jasne i zrozumiałem dla Ciebie…, więc jeśli tak będzie, to:
CZY MOŻEMY SIĘ TAK UMÓWIĆ, ŻE NA KOŃCU PODEJMIEMY MĘSKĄ DECYZJĘ NA TAK LUB
NIE, A ZASTANOWIĘ SIĘ ZOSTAWIMY DLA MNIEJ KONKRETNYCH LUDZI? Możemy? ( GŁOWA
+ . )
Żebyś zobaczył, że działamy na wysokim poziomie, coś ci pokażę … ( FILM)
Czuć prestiż w wykonaniu filmu prawda?
***poniżej kilka pytań otwierających, wybierz najważniejsze!! Nie musisz zadać wszystkich***
Czym się dokładnie zawodowo zajmujesz?
Jak to wygląda? Jakie masz obowiązki? Opowiedz mi o tym coś więcej …
Co w tym biznesie/pracy lubisz, a czego nie lubisz?
Co ci się w tym najbardziej podoba?
Jakie masz plany, cele, marzenia?
Czy poznajesz dużo ludzi? Czy są dla Ciebie ważni?
Czy znasz jakichś przedsiębiorców?
Czy lubisz prestiż i luksus?
Czy znasz ludzi, którzy chcieliby więcej zarabiać?
Jak wyglądają u Ciebie weekendy, 3 najbliższe? (bo jeśli temat Ci się spodoba to potrzebujesz jednej
niedzieli dla siebie, wynegocjujesz to dla siebie?)
Czy szukasz klientów?
Czy 200-ście nowo poznanych osób, raz na dwa tygodnie, to dla Ciebie potencjalni klienci?
Czy chciałbyś się szkoleniowo rozwijać?
*** Elementy gorącego punktu ***
Na czym w życiu teraz najbardziej Ci zależy? Większe zarobki, czas dla rodziny, rozwój osobisty?
Dlaczego właśnie na tym? ( w sensie czy masz deficyt?)
Opowiedz mi o tym coś więcej…
Co takiego stało się w twoim życiu kiedyś, że teraz …(to) … jest dla Ciebie ważne?
Jak się wtedy czułeś?
Odpowiedzi…
WOW… rozumiem już, dlaczego …..xxxxx….. jest dla Ciebie takie ważne, opowiem Ci o naszym klubie
bardzo ogólnie, informacyjnie, reszta na spotkaniu nr 2.
Sam zobaczysz jak bardzo klub odpowiada na problemy dzisiejszego społeczeństwa i jakie rozwiązania
może mieć dla Ciebie…, pod warunkiem, że wykonasz krok nr 2, ale o tym za chwilę…
*** PREZENTACJA SYSTEMU***
A… z ciekawości, bo szukamy tylko konkretnych i zdecydowanych ludzi do współpracy…
Gdybyś miesiąc w miesiąc, tydzień w tydzień, zarabiał od kilku do kilkudziesięciu tysięcy euro, to ile
jednorazowo byłbyś w stanie za to zapłacić??
Spokojnie to żadna deklaracja, tylko pytam z ciekawości np. miesiąc w miesiąc 20’000 tys. zł., to ile byś
za to jednorazowo mógł zapłacić?
Odp.…( 100’000 tys.)
Na szczęście nie jest to konieczne, ale może kiedyś o tym pomyślimy [;)] .
Powiem Ci jak wygląda nasz system, czyli patent na hurtową sprzedaż usług prawnych.
Pierwsze spotkanie, to spotkanie informacyjne, na którym właśnie jesteśmy, zamiast indywidualnego
czasem może się wydarzyć spotkanie grupowe, nazywa się „SZANSA NA MILION”.
Większość ludzi dostrzega możliwości, chce więcej zarabiać, chce się rozwijać i jedzie na nasz
prestiżowy BIZNESS LUNCH, który kosztuje 199zł. To tylko jeden dzień z życia, a bardzo pozytywnie
zmienił życie już ponad 2000 ludzi, pewnie zadałeś sobie pytanie, co może zmienić w twoim…, też tak
miałem ..
Rozumiem, że jeśli miałbyś zarabiać drugie tyle, co dziś, to nie jest to kwota zaporowa dla Ciebie
prawda?
LUB ( jeśli z przedsiębiorcą):
Jesteś przedsiębiorcą, więc nawet nie pytam, czy to kwota zaporowa, nie chcę Ciebie obrażać .
Na takim biznes lunchu jest od 200 do 300 osób i co po nim się dzieje…?
1. Ktoś mówi dziękuję za wiedzę prawną, rozumiem, że temat prawa jest w życiu ważny.
2. Ktoś stwierdza, chce pakiet prawny, a najlepiej dla siebie żony i dziecka, bo jestem odpowiedzialny,
wtedy jest prowizja do podziału.
3. Ktoś stwierdza podoba mi się klub, chcę więcej zarabiać i budować swoje nowe życie….
I schemat się zapętla (w między czasie rysujemy jak wygląda system)
Więc gdybyśmy założyli, że temat Ci się spodobał i Bizness Lunch również będzie dla Ciebie genialny,
to myślisz, że jesteśmy w stanie wspólną pracą posadzić na kolejnym biznes lunchu 5 osób od Ciebie?
A gdybyś miał na tym zarobić kilkaset euro, lub kilka tysięcy euro, to interesujący temat?
To od kiedy najlepiej chciałbyś zacząć zarabiać te pieniądze?
Wolałbyś szybciej?
*** Technika z Kartką ***
Podsumujmy, co już wiemy …
5-6 x Tak…. GRATULUJĘ DYCYZJI!
To w takim razie potrzebuje twoje dane do rejestracji, żebyśmy, czym prędzej, zabukowali miejsce w
hotelu, ilość oczywiście jest ograniczona!
Pokaże Ci jak łatwo można to opłacić dzięki CRM…
Wpisujesz swoje dane…, logujesz się na swojego maila…., przejdź do opłaty… O możesz teraz wybrać
sposób płatności, spokojnie mam czas możesz skorzystać z mojego komputera…. .
*** EWENTUALNE OBIEKCJE ***
„Pierwszy powód dobrze brzmiący, drugi jest prawdziwy.”
Brian Tracy
Pamiętaj, żeby zawsze zadać pytanie:
„CZY JEST JESZCZE JAKIŚ POWOÓD, CZY JEST TYLKO TEN?”
*** nie mam czasu.
1. Tak w ogóle Pan/Pani nie ma czasu? W ogóle nic nie robi Pan/Pani dla siebie?
2. Każdy ma dokładnie tyle samo czasu, czyli 24 godziny na dobę, pytanie, co z nimi robi?... Skoro
strategia Twojego życia spowodowała, że nie masz czasu, to nic nie zmieniając, jak sądzisz,
gdzie będziesz za 2 lata albo za 10?
Właśnie dostajesz jedno z rozwiązań. Co chciałbyś z tym zrobić?
3. Jak długo jeszcze nie chce Pan/Pani mieć czasu?
*** nie mam pieniędzy.
1. Tak w ogóle Pan/Pani nie ma pieniędzy, nic Pan/Pani nie zarabia?
2. Jak długo zamierza Pan/Pani jeszcze nie mieć pieniędzy?
Skoro strategia Twojego życia spowodowała, że nie masz pieniędzy, to nic nie zmieniając, jak
sądzisz, gdzie będziesz za 2 lata albo za 10? Właśnie dostajesz jedno z rozwiązań. Co chciałbyś
z tym zrobić?
*** muszę się zastanowić.
1. Przecież umawialiśmy, się na TAK lub NIE. Czy w takim razie jesteś konsekwentny i dotrzymasz
słowa?
2. Ale, nad czym chce się Pan/Pani zastanawiać? Czy się rozwijać, czy więcej zarabiać, czy mieć
dzięki temu więcej możliwości? Właśnie dostajesz jedno z rozwiązań. Co chciałbyś z tym zrobić?
3. Wiesz, kiedy za 2 lata będziemy już znani w całej Polsce i o wiele bardziej znani na całym
świecie, to nie chciałbym żebyś wtedy powiedział do kogoś „szkoda, że nie zaufałem temu
gościowi/gościówie”, bo dziś już miałbym zdecydowanie inne życie.
To, co? Wybierasz klub „SZKODA, ŻE NIE”, czy „JESTEM NA TAK”.
*** nie dla mnie.
1. Był Pan/Pani w związku, z którego długoterminowo był Pan/Pani niezadowolony? (TAK)
No właśnie, dlatego może najpierw warto sprawdzić zanim wystawia się opinię.
2. Proszę Pana/Pani, konkretnie skąd ma Pan/Pani pewność, że to nie dla Pana/Pani?…
A co się wydarzy jak się Pan/Pani myli?
3. Zarabianie nie jest dla Pana/Pani, rozwój osobisty nie jest dla Pana/Pani, posiadanie wolnego
czasu nie jest dla Pana/Pani? Boję się zapytać, co jest….
*** nie wiem czy będę miał klientów / Nie wiem czy sobie poradzę?
1. Ja też nie wiedziałem czy sobie poradzę / czy będę miał klientów. Po prostu sprawdzam w życiu
rozwiązania. To okazało się dla mnie korzystne…. Co Ty chciałbyś zrobić?
2. W naszym systemie nie musisz nic sprzedawać. Naszym obowiązkiem jest powodować, żeby siedzieli
ludzie na Business Lunch-u. Obowiązkiem prelegentów jest spowodować, aby część ludzi zrozumiała jak
ważna jest obsługa prawna.
Skoro skuteczność takich spotkań i „Szansy na Milion” to 60% do 80% i na BL mamy prawie 100%
skuteczności, to chcesz mi powiedzieć, że sobie nie poradzisz, albo nie trafią się zainteresowane osoby?
*** piramida .
1. Piramidy w Polsce są zabronione. Więc jeśli naprawdę Pan/Pani tak uważa, a nie jest to argument dobrze
brzmiący, to śmiało proszę dzwonić na policję i zgłaszać przestępstwo. Woli Pan/Pani z mojego telefonu?
Proszę lepiej nie być współwinnym…!
2. Czy w korporacji jest prezes? Czy są dyrektorzy? Czy jest jeszcze więcej kierowników? Czy jest jeszcze
więcej pracowników? To, co Pan/Pani myśli, że też to jest piramida?
Przecież to MLM.
Proszę Pana/Pani my się tylko rozliczamy w tym systemie, bo jest genialny. Proszę uważać, o kim Pan
teraz mówi. Jesteśmy poważnym klubem biznesowym.
*** Czy muszę kupować produkty/czy muszę kupić dla siebie?
1. W żadnym regulaminie nie jest napisane, że musi Pan kupować.
*** Nie chcę zarabiać na znajomych.
1. Jesteśmy prestiżowym klubem biznesowym, więc może Pan śmiało rozmawiać z obcymi.
*** To jest zbyt piękne.
1. Spokojnie możemy się dogadać, że połowę pieniędzy będzie Pan/Pani przelewać mnie . … Rozumiem, że
jeżeli były trudniejsze momenty w życiu, to TO, może wydawać się zbyt piękne. Dlatego kolejnym
krokiem dla Pana/Pani jest BL.
*** A co jak się ludzie skończą?
1. To będziemy musieli znaleźć na to rozwiązanie, ale… pewnie się ze mną zgodzisz, że z kilkoma milionami
na koncie ma się lepszą pozycję do przemyśleń. Prawda .?