Witam Szanowni Państwo, ciesze się że mój wpis wywołał taką dyskusję :) postaram się coś nie coś dopowiedzieć jeśli mogę. Ubezpieczenia nie są w żadnym stopniu obowiązkowe, nigdy nie były nigdy nie będą. Sprawa wygląda tak kilku "kolesi" wysoko postawionych umawia się, że posiada 100 tyś klientów na których chcą dobrze zarobić. Ustawa prawo bankowe, określa jasno zasady odsetek za pożyczoną kwotę, dlatego żeby napompować balon klienta, dokleja się UBEZPIECZENIE, które ma "chronić klienta", większej ściemy nie słyszałem, nigdy w życiu. Koleś A z banku ma wykonany bagatelny plan, Koleś B z towarzystwa ma sprzedaż zarabia każdy, tylko nie klient. Z racji że jestem prawnikiem, widziałem setki zapisów w umowach, uwierzcie mi nie chronią przed niczym, przykłady jak z rękawa ALIOR BANK, zapłacił 3 raty za śmierć kredytobiorcy, co z resztą ??? reszta spada na barki rodziny, mimo ubezpieczenia. Kolejna sprawa trwały uszczerbek na zdrowiu, zawodowy kierowca, wypadek drogowy złamany kręgosłup
PKO BP odmawia wypłaty odszkodowania i spłaty kredytu z ubezpieczenia, bo ??? bo wypadek miał miejsce o 18.30 gdzie kierowca miał pracować do 17, czy to poważne, nie . To jawne złodziejstwo i żerowanie na niewiedzy szarego człowieka, dlatego my każdą sprawę z bankiem wygrywamy nie ma przypadku, gdzie było by inaczej, dlatego chociażby udostępniamy pisma z banku, który bije się w piersi i mówi, no oki nie ma sensu macie racje. Co do mitów, które już się tu tworzą. W każdym momencie ubezpieczenie możemy dokonać rezygnacji w każdy, z komornikiem z wypowiedzianej umowy ze wszystkiego, nie dajecie wiary, proszę jako prawnik podaję podstawę prawną art 813 kodeksu cywilnego. Co zrobić gdy w banku wymagają ubezpieczenia, albo Pani powie "nie dostanie Pani kredytu"- zadzwonić do Nas, takie działanie to bezprawie, z którym walczymy. My nie piszemy tego co sobie wymyśliliśmy, podajemy przykłady pisma, żeby pokazać że z korporacja da się walczyć i najważniejsze, ze bardzo skutecznie. na więcej pytań udzielę odpowiedzi w postaci email. Pozdrawiam i zapraszam autor bloga www.prawoafinanse.pl Adrian Garliński