• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
3 osoby przeglądają ten temat1 osoba obserwuje ten temat

Gdzie wziąć kredyt bez BIK?

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najnowszej wypowiedzi
✓  od najnowszej wypowiedzi
od najstarszej wypowiedzi
Katarzyna

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

20.5.2014 14:04
Ale kiedyś były inne czasy, wtedy nie było taki drogich opłat, nie trzeba było płacić za wiele rzeczy i na jedzenie tyle sie nie wydawało. A teraz to za każdą głupotę trzeba płacić, po za tym co chwila podnoszą opłatę za prąd czy gaz.
Konstanty3

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

20.5.2014 13:46
Najwyższy czas aby ktoś z parabankami zrobił porządek .Kiedyś nie było takich banków i ludzie jakoś bez ich pomocy radzili sobie .Zawsze znaleźli wyjście na przykład od znajomego pożyczyli a teraz co ludzie zadłużają się po uszy .A jak nie spłaca to od razu komornik pod drzwiami .
bronek34

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

20.5.2014 10:47
A ja uważam że ludzie już powoli uczą się na tych parabankach i juz tak chętnie nie biora tam pożyczek, tym bardziej że ostatnio tak było głośno o chwilówkach. Wiele osób juz nauczyło sie jak takie instytucje potrafią wykorzystać swoich klientów. Ja uważam że od takiego miejsca trzeba trzymać sie jak najdalej.
justa

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

20.5.2014 10:41
malikowska - szczerze to już wolałabym pożyczyć od kogoś z rodziny lub znajomego a nie dać się tak wtrąbić z jakimiś odsetkami i dziwną windykacją w parabankach.

A czy ktoś ma doświadczenia z providentem? Ja akurat czekam na kredyt z banku na kupno mieszkania, ale różne opinie słyszałam o providencie
malikowska

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

19.5.2014 21:11
No tylko nie zawsze jest szansa uniknąć parabanków. A te instytucje są własnie po to stworzone, żeby wyjść na przeciw zapotrzebowaniom. Bank Cie odrzuci, nie masz od kogo pożyczyć to pozostają Ci tylko te nieszczęsne parabanki w których jest kosmiczne oprocentowanie.
Zyta5

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

19.5.2014 20:31
Myślę że nie ma banku który nie sprawdza klienta w BIK , jedynie pseudo banki tego nie robią .A może mimo że masz jakieś zadłużenie to będziesz mogła wsiąść kredyt na hipotekę pod zastaw np. domu .Popytaj być może to będzie dla Ciebie jedyne rozwiązanie i któryś bank pójdzie Ci na rękę .
teresa

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

19.5.2014 12:47
Szczerze to zrób wszystko ,porusz całą ziemie aby uchronić się od kredytu w parabankach .Weźmiesz tam 1000 złotych a będziesz musiała oddać dwa razy tyle.To są kredyty dla ludzi bez wyjścia , biorąc tam kredyt pakują się w ogromne długi ,wszystko kończy się egzekucjami komorniczymi.Poszukaj kogoś kto pożyczy Ci te pieniądze i nawet nie myśl o braniu kredytu w tych śmiesznych bankach.
Szymek36

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

19.5.2014 10:34
No zgadzam sie. A te wszystkie parabanki zarabiają właśnie na takich ludziach, którzy nie mają możliwości wzięcia kredytu w normalnym banku. A Ty może spróbuj popytać znajomych może oni będą w stanie Ci pożyczyć.To będzie lepsze rozwiązanie niż ten prabank.
Karwals

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

18.5.2014 17:44
Ludzie czasami nie mają wyboru i dlatego decydują sie na tego typu rozwiązania. Mam wrażanie że własnie te wszystkie chwilówki zarabiają na takich ludziach, którzy nie mają możliwości wzięcia normalnego kredytu w banku i pod ostatecznym naciskiem decydują sie na w ogolę nie korzystna chwilówkę.
darecki

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

16.5.2014 22:08
Grzegorz napisał
Ja też znam kilka osób które miały do czynienia z pożyczkami poza bankowymi. Tam odsetki gonią odsetki. Weźmiesz raz i później ciężko jest się z tego wyplątać bo ciągle wyskakują jakieś opłaty i spłacasz to i spłacasz. A z niektórymi bankami można sie dogadać albo poszukać jednak takiego który udzieli kredytu bez BIK

Dokładnie. Takie pożyczki spłaca się i spłaca i końca nie widać. Dziwi mnie że ludzie w ogóle się na coś takiego decydują. Lepiej wziąć pożyczkę w banku, chociaż banki coraz nie chętniej udzielają kredytów a wymagania mają takie że głowa mała.
Odpowiedź