• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
0 osób przegląda ten temat1 osoba obserwuje ten temat

Przenoszenie kredytu

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najstarszej wypowiedzi
od najnowszej wypowiedzi
✓  od najstarszej wypowiedzi
Robert Sierant

Eksperci

Zobacz profil ekspertaObserwuj profil

Pomógł 3917 razy

Wyślij wiadomość

12.10.2015 11:07
jamie napisał
To chyba generalnie nie jest bardzo ciężka praca i nie trzeba też się wiele uczyć?
To znaczy chodzi mi o studia, wystarczy jakaś ekonomia tak?
I potem oczywiście zapoznanie się z ofertami różnych banków?
Oczywiście nie twierdzę, że nie jest to męczące jeżdżenie po całym kraju i próby dogadywania się z różnymi ludźmi, ale patrząc po zawodach ten wydaje się bardziej otwarty, każdy mógłby się do niego dostać.

nie trzeba się uczyć? oferty, zasady, promocje zmieniają się dość dynamicznie i doradca musi być na bieżąco; dodatkowo kilka razy w miesiącu firma organizuje testy sprawdzające wiedzę, osoby, które ich nie zdają narażają się na kłopoty...

jak spotkam się z klientem i zadam mu kilka pytań to na podstawie jego odp. jestem wskazać: gdzie kredyt dostanie, gdzie najtaniej i na jakich warunkach, bez szukania w internecie

bo przecież do wyszukiwarki każdy może spojrzeć

wiedza z zakresu ekonomii oraz prawa jest wymagana, ale jak ktoś jest w stanie ją opanować bez kończenia studiów to brak mgr go nie wyklucza, nie ważne jaki masz "papierek" ważne jaka jest Twoja wiedza
pozdrawiam
Robert Sierant
Ekspert finansowy

robertsierant.pl
StanKo

Niezarejestrowani

12.10.2015 11:32
Tak ja w każdym zawodzie, osoba która zdoywa wiedze, lubi ja przyswajać będzie bardziej profesjonalna, szybciej zdobędzie klientów. A Ci którzy nie wiedza zbyt wiele nie będą ich mieć.
Leoś

Niezarejestrowani

13.10.2015 9:53
StanKo napisał
Tak ja w każdym zawodzie, osoba która zdoywa wiedze, lubi ja przyswajać będzie bardziej profesjonalna, szybciej zdobędzie klientów. A Ci którzy nie wiedza zbyt wiele nie będą ich mieć.
O nie zawsze tak jes, czasami ktos jest sprzedażowo dobry i wszystko wcisnie
Robert Sierant

Eksperci

Pomógł 3917 razy

Wyślij wiadomość

13.10.2015 10:07
Leoś napisał
StanKo napisał

nie należy dawać sobie niczego wciskać, a jak już podejmie się jakąś kontrowersyjną decyzję to przecież jest czas na rezygnację
pozdrawiam
Robert Sierant
Ekspert finansowy

robertsierant.pl
Leoś

Niezarejestrowani

13.10.2015 10:25
Robert Sierant napisał
Leoś napisał
StanKo napisał

nie należy dawać sobie niczego wciskać, a jak już podejmie się jakąś kontrowersyjną decyzję to przecież jest czas na rezygnację
O tym juz doradcy nie wspominaja
Robert Sierant

Eksperci

Pomógł 3917 razy

Wyślij wiadomość

13.10.2015 11:04
Leoś napisał

nie mówią, że należy przeczytać dokumenty przed podpisaniem?
nawet jeżeli któryś zapomni powiedzieć, że jest czas na rezygnację to wynika to z ww. dokumentów...
pozdrawiam
Robert Sierant
Ekspert finansowy

robertsierant.pl
candyq

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

13.10.2015 11:17
Robert Sierant napisał
Leoś napisał

nawet jeżeli któryś zapomni powiedzieć, że jest czas na rezygnację to wynika to z ww. dokumentów...

W przypadku takiego kredytu, gdzie przyjeżdża do nas doradca także możemy w ciągu tych kilku dni zrezygnować z oferty?
czy to ma związek z ta ustawą, która gwarantuje konsumentów rezygnacji z zakupu, jeśli odbywa się on poza lokalem sprzedażowym firmy?
A może to jakieś inne zasady?
Przyznam, że ja często sobię łatwo ekscytuję i podejmuję wówczas dość nieracjonalne decyzje, a dopiero potem mi mija i mam do siebie pretensje, że kupiłam to czy tamto.
Leoś

Niezarejestrowani

13.10.2015 11:29
Robert Sierant napisał
Leoś napisał

No tak, ma Pan racje, mnie bardziej chodzi o to, że niestety większosc doradców, bakierów po prostu chce sprzedać produkt. Nic poza tym.
Robert Sierant

Eksperci

Pomógł 3917 razy

Wyślij wiadomość

13.10.2015 11:38
Leoś napisał
No tak, ma Pan racje, mnie bardziej chodzi o to, że niestety większosc doradców, bakierów po prostu chce sprzedać produkt. Nic poza tym.

ale to jest chyba normalne, że chcą sprzedać? jak idziesz do sklepu to też zwykle ktoś chce ci coś sprzedać

kwestia taka czy kupisz, co kupisz i na jakich warunkach

z usługami finansowymi jest łatwiej, zawsze można zrezygnować, a towar nie każdy sklep zechce przyjąć jak klient się rozmyśli
pozdrawiam
Robert Sierant
Ekspert finansowy

robertsierant.pl
lzalewskiDoradca Kredytowy

Eksperci

Pomógł 1332 razy

Wyślij wiadomość

13.10.2015 12:11
candyq napisał

W przypadku takiego kredytu, gdzie przyjeżdża do nas doradca także możemy w ciągu tych kilku dni zrezygnować z oferty?
czy to ma związek z ta ustawą, która gwarantuje konsumentów rezygnacji z zakupu, jeśli odbywa się on poza lokalem sprzedażowym firmy?
A może to jakieś inne zasady?
Przyznam, że ja często sobię łatwo ekscytuję i podejmuję wówczas dość nieracjonalne decyzje, a dopiero potem mi mija i mam do siebie pretensje, że kupiłam to czy tamto.

Umowę kredytową podpisujesz w banku, a nie w domu, a więc ten przepis nie ma tutaj zastosowania. Wycofać się jednak możesz.
Łukasz Zalewski
Doradca kredytowy
tel. 728 455 024
lzalewski@muratorfinanse.pl
Odpowiedź