• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
0 osób przegląda ten temat2 osoby obserwują ten temat

Pożyczki społecznościowe

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najstarszej wypowiedzi
od najnowszej wypowiedzi
✓  od najstarszej wypowiedzi
estimo

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

23.2.2015 8:16
Pożyczki społecznościowe czyli takie zawierane pomiędzy dwiema lub więcej osobami bez pośrednictwa żadnych instytucji rządowych i finansowych - dlaczego w Polsce to tak kuleje?
W USA czy UK są niezwykle popularne. No i można na tym zarobić całkiem fajne pieniądze.
Plozek

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

23.2.2015 9:04
Ludzie nie mają do siebie zaufania. Jest kilka serwisów, które pośredniczą w udzielaniu takich pożyczek pomiędzy poszczególnymi ludźmi.
Wejście w taki biznes nie jest łatwe. Jeśli bierzemy pożyczkę sprawę mamy prostą.Gorzej jest w przypadku udzielania. Musimy mieś kapitał, dużo wolnego czasu oraz podpisaną umowę z prawnikiem czy firmą windykacyjną ( niestety ale zawsze jest ryzyko,że trafimy na kogoś niesolidnego i będziemy musieli odzyskać pieniądze - w takim przypadku serwis umywa ręce).
roczen

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

24.2.2015 16:32
Naprawdę aż tak źle jest? Sam obecnie mam trochę pieniędzy do zainwestowania i zastanawiałem się właśnie nad takimi pożyczkami społecznościowymi, Widziałem,że można tam dość sporo zarobić ale nie sądziłem,że mogą być takie problemy.
Może wypowie się tutaj ktoś kto kiedyś korzystał z czegoś takiego?
remi

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

25.2.2015 11:31
Moj znajomy pozycza, ale wieksze kwoty to i sporo zarabia, na pewno wiecej niz na jakichs lokatach. Sa specjalne fora, strony, popatrz. Ja jestem chyba zbyt zachowawczy, zeby sie w to bawic.
Dariusz Kuciel

Eksperci

Zobacz profil ekspertaObserwuj profil

Pomógł 12 razy

Wyślij wiadomość

25.2.2015 22:21
Ja pożyczałem. Tak można zarobić pieniądze, ale trzeba mocno analizować. Ja w sumie wyszedłem na zero, czyli to co zarobiłem pokryło koszty kapitału którego nie odzyskałem.
Pożyczałem małe kwoty po 50 czy 100 zł. Generalnie później nie ma kontaktu i koszty windykacji przewyżaszają wartość kapitału. Myślę, że ciekawą opcją jest podpisanie stałej umowy z firmą windykacyjną. To, że mi nie wyszło nie znaczy, że Tobie sie nie powiedzie. Każdy powinien indywidualnie przeanalizować swoją opcję. Ja zdecydowałem się wrzucić kasę taką, którą moge stracić. Wyszło lepiej ponieważ kapitał się zachował, a ja nabrałem trochę doświadczniea. Dzisiaj wiem, że trzeba lepiej sie do tego przygotować.
Pwodzoenia!
k_korocz

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

26.2.2015 6:50
cashback24_com_pl napisał
Ja pożyczałem. Tak można zarobić pieniądze, ale trzeba mocno analizować. Ja w sumie wyszedłem na zero, czyli to co zarobiłem pokryło koszty kapitału którego nie odzyskałem.
Pożyczałem małe kwoty po 50 czy 100 zł. Generalnie później nie ma kontaktu i koszty windykacji przewyżaszają wartość kapitału. Myślę, że ciekawą opcją jest podpisanie stałej umowy z firmą windykacyjną. To, że mi nie wyszło nie znaczy, że Tobie sie nie powiedzie. Każdy powinien indywidualnie przeanalizować swoją opcję. Ja zdecydowałem się wrzucić kasę taką, którą moge stracić. Wyszło lepiej ponieważ kapitał się zachował, a ja nabrałem trochę doświadczniea. Dzisiaj wiem, że trzeba lepiej sie do tego przygotować.
Pwodzoenia!

Jest aż tak wielu nieuczciwych ludzi? Wiedziałem,że można stracić ale myślałem,że są to jednostki.
Obecnie na pożyczce społecznościowej można zarobić dużo ponieważ oprocentowanie może być większe niż w bankach. Czy jedna na pięć osób oszukuje?
Grzegorz KlimczakFinanse a Bankowość

Eksperci

Pomógł 375 razy

Wyślij wiadomość

26.2.2015 7:27
Jeśli ktoś ma środki i chce je zainwestować dobrze wystarczy pomyśleć o pożyczaniu pieniędzy ale z dodatkowym zabezpieczeniem. Może to być poręczyciel, samochód, nieruchomość.

Bez zabezpieczenia nie pożyczył bym ani grosza, dla czego bo ludzie nawet jeśli znajdą się uczciwi to sytuacja życiowa tak się zmienia że staną się nie uczciwi. Życie nie jest łatwe, szybki zarobek to nie takie proste.
"ZA NIM COŚ ZROBISZ 2 RAZY SIĘ ZASTANÓW"
Z poważaniem
Grzegorz Klimczak
Doradca Finansowy
Tel. 506203558/790382868
www.kredyty-zagranica.pl
Wionella

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

15.3.2015 15:07
Czasem i z tym zabezpieczeniem jest krucho, ludzie są cwani, wiedzą, jak ukryć dochody czy wartościowe przedmioty. Mówię oczywiście o tych, którzy specjalnie oszukują.
Sama nigdy nie zdecydowałabym się na udzielenie takiej pożyczki, a zaciągać raczej też bym nie chciała. Bo w sumie nie wiadomo, od kogo pożyczam, jak trafię na jakiegoś szaleńca, to może być nieprzyjemnie. Już nie mówię o tym, że trochę kojarzy mi się to z mafiozami, którzy pożyczają na wysoki procent, a w razie spłaty zabijają. Myślę, że nie tylko mi się to z tym kojarzy i może dlatego w Polsce się to nie rozwija jak na Zachodzie?
Ekspert Comperia.pl

Eksperci

Pomógł 60 razy

Wyślij wiadomość

15.4.2015 14:18
Tutaj kilka informacji o tym czym są pożyczki społecznościowe i czy warto z nich korzystać.
Emilia Kasińska
Ekspert Comperia.pl
Gość

Niezarejestrowani

17.4.2015 10:18
Znam pare osob, ktore korzystaja i sobie chwala. Akurat moi znajomi pozyczaja niewielkie kwoty - tzn. sa pożyczającymi, ale nie maja problemów. Sama sie zastanawiam czy ne inwestować w to.
Odpowiedź