• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
0 osób przegląda ten temat1 osoba obserwuje ten temat

Sprawdzenie ukrytego nr

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najstarszej wypowiedzi
od najnowszej wypowiedzi
✓  od najstarszej wypowiedzi
Gość

Niezarejestrowani

30.3.2015 14:16
Ja mam np. taki problem, ze co jakis czas dostaje krótki sygnał z nieznanego numeru. Wpisywałam te nr w google i sie okazuje, ze to sa te niebezpieczne numery. Podobno można zainstalować jakąś aplikacje, zeby nie dzownili. Ale jak to działa?
grzes33

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

30.3.2015 15:14
Gość napisał
Ja mam np. taki problem, ze co jakis czas dostaje krótki sygnał z nieznanego numeru. Wpisywałam te nr w google i sie okazuje, ze to sa te niebezpieczne numery. Podobno można zainstalować jakąś aplikacje, zeby nie dzownili. Ale jak to działa?
Wlasnie tez mi sie to zdarza, w Orange. Nie oddzwaniam, bo jakis czas temu przysło mi do głowy, żeby wpisac taki numer w google. Okazało się, że to jest jakis niebezpieczny numer i jak sie oddzwania to oni naciagaja na pieniadze. Dobrze, że nie oddzwoniłem. Ostatnio zdarza mi się to coraz częsciej. Tak mniej wiecej raz w tygodniu. Mam w telefonie opcje blokowanie, to blokuje pojedyncze numery, ale to jak widac nie wystarcza, bo sygnały sa co raz to z innego.
Gość

Niezarejestrowani

30.3.2015 16:02
Mam to samo i tez w Orange. W innych sieciach tez to jest? Czy to zalezy od sieci? Bo to jest faktycznie denerwujące.
Aleksandra

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

31.3.2015 13:59
Tez to mam. Co prawa niezbyt czesto, moze ze 2 razy sie zdarzyło, zle w zwyczaju mam nie oddzwaniać do nieznanych numerów, wiec zostawiałam to w spokoju. Ale tak sie nad tym zastanawiałam, kto po co i dlaczego miałby mi puszczac takie sygnaly, jak w przedszkolu, zwlaszcza ze wiem, ze to byly tylko sygnay, bo akurat mialam telefon na biurku z wlaczonym dzwiekiem, zdarzylam siegnac i juz sie rozlaczylo.
OlafLub

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

7.4.2015 13:17
Ja właśnie raz oddzwoniłem na taki numer. Nie wiedziałem, że to taka praktyka, myślałem, że to jakiś klient nie mógł się dodzwonić. I dopiero później się dowiedziałem, że to oszustwo. Za kilka minut 'rozmowy' dostałem do zapłaty 300 złotych więcej. Może ktoś wie, co powinienem z tym zrobić? Mogę to gdzieś zgłosić, zaskarżyć czy cokolwiek? Czy to coś da?
Gość

Niezarejestrowani

7.4.2015 14:33
Na stronie Orange przeczytalem, że można zaglokowac ten numer i radzą nie odbierac połaćzeń. Na zwrot peniedzy raczej nie ma co liczyc.
nastor

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

7.4.2015 19:10
No ale chyba można to zgłosić na policję? Rachunek z pewnością będziesz musiał zapłacić, ale ja bym i tak zgłosił. Kto wie, może znajdą winnego i pociągną do odpowiedzialności? Choć tak na dobrą sprawę, to raczej zagraniczny przekręt.
Ciekaw jestem, skąd oni biorą te numery? Do mnie jeszcze nikt nie dzwonił z żadnego dziwnego numeru, a mam telefon na kartę.
Basia

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

8.4.2015 16:02
A wracając do głównego tematu to można u operatora, a także w niektórych modelach telefonów zablokować połączenia z ukrytych numerów i jeśli ktoś by próbował do nas z takiego zadzwonić, to się nie dodzwoni. Kiedyś była taka opcja w Plusie, nie wiem czy jest nadal.
HotChwilowka

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

8.4.2015 17:53
U każdego operatora jest taka opcja.
Play: http://www.play.pl/uslugi/blokada-polaczen-z-numerow-zastrzezonych/
Orange: http://www.orange.pl/kid,4000377334,id,4000762342,title,Blokada-polaczen-anonimowych-,article.html
Plus: http://bok.plusgsm.pl/Scripts/rightnow.cfg/php.exe/enduser/popup_adp.php?p_faqid=3789
T-mobile: http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/documents/doc_00005/D_007_0007196.pdf
Gość

Niezarejestrowani

9.4.2015 8:34
Ale to nie sa numery zastrzezone. Dzowni zwykly numer. A potem jest cisza i leca Ci minuty, jak oddzwaniasz.
Odpowiedź