Zastanawiam się skąd nagle w tym samym czasie i to w kilku wątkach, taki nagły wysyp pozytywnych opinii o tylko jednym z klkudziesięciu ubezpieczycieli. Piszecie Państwo o tym ubezpieczycielu podnosząc przede wszystkim problem ceny.Jeśli ktoś uważa że w ubezpieczeniu tylko to się głównie liczy (nie zgadzam się z taką opinią), to oznajmiam, że na rynku można znaleźć jeszcze (trzeba się spieszyć)inną firmę która konkuruje ceną w zakresie
OC kom, nie wiem jak długo. Nie wskażę jej, bo za chwilę wszystko może się zmienić. Czasy gdy ZU konkurowały ceną w ubezpieczeniu OC kom. mijają. Być może niektóre ZU przestaną walczyć o klienta zainteresowanego tylko ceną "gołego OC kom.", wg. moich obserwacji symptomy tego już da się zaobserwować. Ceny tego ubezpieczenia ciągle rosną. Proszę pamiętać, że dzieje się to nie bez przyczyny. Jest ich wiele, wspomnę tylko, że w roku 2014 cały rynek w zakresie OC kom. zanotował straty w wys. ok. 769 mln, wcześniej 266 mln. Straty w tym zakresie notowane są od 2008 roku. Za rok 2015 odnotowano rekord - ponad 1 miliard.Ubezpieczyciele muszą brać pod uwagę nie tylko odszkodowania bieżące ale też szkody z lat wcześniejszych - postępowania sądowe. Jeśli Liberty Direct raptem podniesie ceny to jakimi argumentami będziecie Państwo innych przekonywać - bardzo jestem ciekaw.Proszę tu napisać, co jeszcze takiego atrakcyjnego ma w ofercie ten ubezpieczyciel,czym nie mogą się pochwalić inni ubezpieczyciele? Jeśli pojawiły się tam jakieś "dodatki", podobne do tych które oferują inni, to mają one wpływ na cenę ubezpieczenia czy nie? Nie mam nic przeciwko temu ZU ale tytuł tego wątku jest taki jaki jest, ja go nie wymyśliłem, więc czekam na argumenty.