20.7.2017 12:30
Nie polecam. Mam wykupione ubezpieczenie do karty kredytowej w firmie Uniqa. Zakres ubezpieczeń w certyfikatu obejmuje ryzyko utraty pracy,czasowej niezdolności do pracy, hospitalizacji, hospitalizacji wskutek NW i comiesięcznie naliczane mi są składki które de facto terminowo opłacam. Niestety miałam wypadek i przebywam na zwolnieniu lekarskim. Ubezpieczyciel, który chętnie operuje pieniążkami z moich składek odmówił mi wypłaty, ponieważ stwierdził, że zakres ubezpieczeń objętych w certyfikacie jego nie dotyczy. Reasumując – polisa jest tylko i wyłącznie po to , by odprowadzać składki a nie korzystać przepadkiem z należnych praw. Strata pieniędzy. Gdybym sobie co miesiąc odkładała tą kwotę, to przynajmniej miałabym pewne pieniążki na wypadek zdarzeń losowych. Nie duże bo kilkaset złotych ale przynajmniej coś a nie zbędne nerwy. Nadmienię, że ubezpieczyciel ma 30 dni na rozpatrzenie wniosku a w moim przypadku w 34 dniu Likwidator nie zdążył zapoznać się ze sprawą, ale co dziwne wydał decyzję odmowną o której mnie nie poinformowano przez kolejne 8 dni. Decyzję poznałam za pośrednictwem infolinii.