25.9.2015 10:19
WIEDZY i szczęścia...
natomiast z numizmatami jest tak że cenę ustala rynek ( dość wąski)na monetach może nie traci się, ale z zyskami jest różnie tu też potrzebna jest wiedza... no i płynność też jest średnia na pewno mniejsza niż w wypadku złota czy srebra..
Z tym tylko, że ja wciąż nie rozumiem skąd wnioski Daniela, że na lokacie zarobi się więcej. Numizmaty są, że tak powiem, lokatą progresywną i raczej pewną. Nie słyszałem żeby ktokolwiek stracił na monetach kolekcjonerskich...z resztą to przeczyłoby logice wyceny numizmatu. Ja nie znam lokat, na których ktoś oferowałby mi 3,75% w skali 24 miesięcy. Idea Bank może, ale nie mam do nich zaufania. :)
Z tym tylko, że ja wciąż nie rozumiem skąd wnioski Daniela, że na lokacie zarobi się więcej. Numizmaty są, że tak powiem, lokatą progresywną i raczej pewną. Nie słyszałem żeby ktokolwiek stracił na monetach kolekcjonerskich...z resztą to przeczyłoby logice wyceny numizmatu.
Sam posiadam skromną kolekcję monet kolekcjonerskich i wiem jak się ceny kształtują od ponad 10 lat. Aby trafić na monetę której cena rośnie nie jest wcale tak łatwo. Wymaga to sporej wiedzy oraz szczęścia, tak jak w każdym biznesie. No właśnie... szczęścia...
KrystianPe napisał
Artur Sarnecki napisał
Lokata jest po prostu gwarantowana ... natomiast z numizmatami jest tak że cenę ustala rynek ( dość wąski)na monetach może nie traci się, ale z zyskami jest różnie tu też potrzebna jest wiedza... no i płynność też jest średnia na pewno mniejsza niż w wypadku złota czy srebra..
PrzemysławŻukowski napisał
Z tym tylko, że ja wciąż nie rozumiem skąd wnioski Daniela, że na lokacie zarobi się więcej. Numizmaty są, że tak powiem, lokatą progresywną i raczej pewną. Nie słyszałem żeby ktokolwiek stracił na monetach kolekcjonerskich...z resztą to przeczyłoby logice wyceny numizmatu. Ja nie znam lokat, na których ktoś oferowałby mi 3,75% w skali 24 miesięcy. Idea Bank może, ale nie mam do nich zaufania.
Daniel napisał
PrzemysławŻukowski napisał
Z tym tylko, że ja wciąż nie rozumiem skąd wnioski Daniela, że na lokacie zarobi się więcej. Numizmaty są, że tak powiem, lokatą progresywną i raczej pewną. Nie słyszałem żeby ktokolwiek stracił na monetach kolekcjonerskich...z resztą to przeczyłoby logice wyceny numizmatu.
Sam posiadam skromną kolekcję monet kolekcjonerskich i wiem jak się ceny kształtują od ponad 10 lat. Aby trafić na monetę której cena rośnie nie jest wcale tak łatwo. Wymaga to sporej wiedzy oraz szczęścia, tak jak w każdym biznesie.
Doradca Finansowy
https://finansepoludzku.pl
Napisz: biuro@finansepoludzku.pl
https://finansepoludzku.pl
Napisz: biuro@finansepoludzku.pl