• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
0 osób przegląda ten temat2 osoby obserwują ten temat

Jak podnieść swoja zdolność kredytową?

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najstarszej wypowiedzi
od najnowszej wypowiedzi
✓  od najstarszej wypowiedzi
Limana

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

6.5.2016 9:33
Np, mam umowę na rok, mogę starać się o taki kredyt i załóżmy, że go dostaję. Po roku mam iść do banku i dostarczyć nową umowę? I tak ciągle jeżeli nie dostanę umowy na czas nieokreślony? Czy jezeli po jakimś czasie, jeżeli spłacam terminowo kredyt to przestaję dostarczać te umowy?
Beata

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

6.5.2016 9:46
lzalewski napisał
Wionella napisał

Tylko trochę mnie martwi ten czas zatrudnienia na umowę uwzględniany przy kredycie hipotecznym. A jeżeli dostanę umowę na czas określony to marnie to wygląda..

Myślę, że to nie powinno dziwić. Po pierwsze bank musi wiedzieć, że Ci się praca po miesiącu nie znudzi, a jeśli jest to nowa praca, to że wcześniej pracowałaś i po prostu zmieniłaś zachowując ciągłość, a co za tym idzie zdolność kredytową. Bank pożycza Ci kilkadziesiąt-kilkaset tysięcy. Musi więc minimalizować ryzyko, że środki te nie zostaną zwrócone.
No tak, przecież bank woli pozyczyc osobie, która bedzie miała z czego przez dłuższy okres spłacać kredyt niż takiej, która może będzie mogła a może nie.
lzalewskiDoradca Kredytowy

Eksperci

Zobacz profil ekspertaObserwuj profil

Pomógł 1332 razy

Wyślij wiadomość

6.5.2016 10:13
Limana napisał
Np, mam umowę na rok, mogę starać się o taki kredyt i załóżmy, że go dostaję. Po roku mam iść do banku i dostarczyć nową umowę? I tak ciągle jeżeli nie dostanę umowy na czas nieokreślony? Czy jezeli po jakimś czasie, jeżeli spłacam terminowo kredyt to przestaję dostarczać te umowy?

Nie musisz dostarczać kolejnych umów:)
Łukasz Zalewski
Doradca kredytowy
tel. 728 455 024
lzalewski@muratorfinanse.pl
mateuszeks

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

11.5.2022 1:15
Skorzystaj z usług serwisu Motty. Moim zdaniem warto jeżeli szukasz porządnego kredytu za granicą.
Adam

Niezarejestrowani

26.9.2022 15:35
próbowałem naprawić sobie historie kredytową na stronie racoongo wszystko się udało też zawsze mogę monitorować rynek który udziela pożyczek
Odpowiedź