24.11.2016 15:28
Tukalski_T napisał
FranciszekG napisał
tak, to praktyczne przygotowanie to właśnie fajne, rozbudowane szkolenia, bo jeżeli ktoś myśli, że nauczy się prowadzić biznes w weekend, do grubo się myli...
Bardzo dobre szkolenia łączą w sobie treści merytoryczne przeplatane praktycznym podejściem do tematu. Wtedy poznajemy tajniki działalności biznesu naprawdę od podstaw, a gdy mamy możliwość również pracy na każdym ze stanowisk, przykładowo w takim sklepie, to później wiem już co i jak wygląda i czego wymagać od pracownika na danym stanowisku
Nieoceniona wiedza. Niestety ale należy się liczyć z tym, że dowodząc jakąś placówką musimy mieć pojęcie o wszystkim. Każdy poszczególny dział pracowników musi mieć w nas oparcie dlatego też dobrze gdy i my mamy takie oparcie w kimś innym.
Tukalski_T napisał
FranciszekG napisał
no jasne, tak samo jak liczymy na lojalność franzczyzodawcy i to, że nie chce z nas tylko wycisnąć jak najwięcej kasy, tak samo i my, gdy mamy opórcz celu zarobkowego jeszcze chęć rozwoju w firmie, ktora nas inspiruje możemy oczekiwać dobrych rezultatów współpracy
To jest najważniejsze, abyśmy weszli właśnie w taki partnerski układ, gdzie są szanowane i pielęgnowane pewne wartości, a nie jedynie chęć natychmiastowego wzbogacania się.
Wzajemna inspiracja i współpraca to bez wątpienia podstawowe filary dobrego biznesu. Tylko niestety niewiele firm może się pochwalić takim podejściem. Dlatego właśnie ja stawiam na franczyzę chociaż i w tym temacie niejedna firma potrafi zostawić nas samych ze swoimi problemami. Dlatego warto wybrać kogoś kto jest już sprawdzony i dobrze działa na naszym rynku od dawna.
Tukalski_T napisał
FranciszekG napisał
no oprócz Inter są jeszcze ich markety budowlane, Brocomarche i z tego co się orientuję to nawet mają własne stacje benzynowe, ale nie wiem czy w PL
Sporo marketów budowlanych powstaje w ostatnich latach i może być to całkiem ciekawy pomysł na biznes, szczególnie dla mężczyzn, bo jednak kobiety rzadko kiedy interesują się żywo budowlanką. Co do stacji to jest ich całkiem sporo, biorąc pod uwagę liczbę marketów, a i paliwo dobrej jakość. Ciekawy pomysł na rozszerzenie swojej działalności w Grupie Muszkieterów
W grupie Muszkieterów podoba mi się bardzo innowacyjność i wychodzenie na przeciw oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających klientów zdobywając ich uznanie. Ostatnio coraz częściej spotykam się z tym, że ich sklepy - zarówno budowlane jak i spożywcze - mają myjnie nieopodal i bardzo mi się to podoba. Ciekawe jaki jest koszt postawienia takiej myjni przy sklepie i czy wymaga to od nas dużo wysiłku związanego z pozwoleniami itp.