filippp napisał
A mógłbym wiedzieć dlaczego? Może mógłbym jakoś inaczej ująć moje zapytanie albo coś podobnego?
A jeśli nie, to czy mógłby mi ktoś polecić jakieś Towarzystwo Ubezpieczeniowe? Znam Wartę i PZU, jest chyba jeszcze coś takiego jak Uniqua, ale tak poza tym, to się nie orientuję w temacie, które są dobre, a które nie.
Polecam dostosowanie się do porady p. Krzysztofa. Co to znaczy dobra oferta? Zawsze to jest subiektywne. Dla kogoś może być dobra oferta Warty, PZU, dla innych akurat oferta innych firm - z różnych powodów. Proponuję ułożenie własnych kryteriów wg. własnej hierarchii ważności. W ofertach ZU, przeznaczonych zarówno dla klientów indywidualnych, jak i w tzw. ubezpieczeniach grupowych (proponuję aby do analizy włączyć również oferty dla tzw. "grup otwartych") istnieje jako opcja tzw. "poważne zachorowania". Na ogół ryzyko to jest uformowane na zasadzie; zamknięta lista konkretnych chorób (uwaga na karencje). Jeśli w takiej liście znajdzie Pan choroby na wypadek wystąpienia których chciałby się Pan ubezpieczyć, to jest to pierwszy powód aby taka ofertę rozważać. Nie wiem czy Pan jest już jakoś ubezpieczony na życie, gdziekolwiek i jakkolwiek. Jeśli tak, to sugerowałbym aby przejrzeć takie ubezpieczenie, spotkać się z pośrednikiem i jeśli tam takiej opcji nie ma, to zapytać się o możliwość ( i warunki) rozszerzenia posiadanego ubezpieczenia. Na Pana miejscu od takiego kroku bym zaczął.