helen napisał
Właśnie natknęłam się na taka lokatę 6% z funduszem noble.Tak się zastanawiam ,czy spróbować? Jak myślicie warto zaryzykować ? Czy lepiej poszukać lokaty z mniejszym, ale pewnym zyskiem ?
Obecnie lokata strukturyzowana z "zaszytym" funduszem akcji jest złym pomysłem. Taka
inwestycja będzie dobrym pomysłem dopiero za pół roku do roku. Przemilczę sensowność podejmowania ryzyka przewidywania wahnięcia rynku w okresie 3 miesięcy. Taki produkt powimmo nabywać się przynajmniej na rok.
Poza tym taką lokatę można skonstuować samemu. W tym przypadku nie ograniczamy swojego zysku, gdyż bank wyznacza maksymalny zysk i ewentualną nadwyżkę zabiera dla siebie. Przykładowe wyliczenia podawałem w drugiej części mojego wpisu w poniższym wątku:
http://www.comperia.pl/forum/lokaty/5578-program-oszczednosciowy-dla-30-latka,2.html
Zapraszam do kontaktu przez forumową pocztę po szczegółowe informacje. Nie ma co ukrywać, że kwota 3000zł jest trochę za niska, jednak bez problemu samodzielne skonstruowanie struktury jest wykonalne.
Pozdrawiam
Tomasz Jarocki
Ekspert Comperia.pl