• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
0 osób przegląda ten temat1 osoba obserwuje ten temat

Spłata przed czasem a widoczność w BIK

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najstarszej wypowiedzi
od najnowszej wypowiedzi
✓  od najstarszej wypowiedzi
Atena1989

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

18.7.2019 13:56
Witam mam pytanie odnośnie wcześniejszej spłaty kredytu a widoczności w BIK. Spłaciłam swoje kredyty pod koniec czerwca a one nadal widoczne są w biku. Mam otwarty wniosek kredytowy w ING i tam podczas uzupełniania wniosku mogę podejrzeć swoje zobowiązania. Mimo że Minęło tyle czasu nadal widoczne są pożyczki które zostały już uregulowane. Między innymi dlatego mimo kilku zapytań w bankach o większy kredyt miałam odmowę przyznania kredytu- brak zdolności przez widoczność tych opłaconych kredytów. Nie chciałam wiele razy wnioskować w tych samych placówkach ze względu na utratę cennych punktów scoring u który mam bardzo dobry. kiedy tak naprawdę w Biku pojawi się wois, że te kredyty zostały zamknięte? Ile czasu na przekazanie informacji o zamknięciu kredytu do BIKu mają banki? Ile czasu ma BIK na aktualizację danych.
Magdalena

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

14.10.2019 14:28
Bank ma 7 dni na przekazanie do BIK-u aktualnej informacji o stanie zobowiązania, kolejne 7 dni ma BIK na zarejestrowanie aktualizacji.
Zgodnie z ustawą z września 2016, niedopełnienie przez instytucję finansową obowiązku aktualizacji danych może skutkować dla niej karą grzywny do 30000 zł.
Odpowiedź