12.4.2016 11:59
Witam,
Chcę sprowadzić samochód i sprawa wygląda w sposób następujący:
- Pojazdy wystawiane są na aukcjach. Po ocierce, kolizjach, przejęcia komornicze etc.
- mam upatrzone wymagania i obecenie szukam odpowiednich "okazji" i jak tylko coś wybiorę osoba pośrednicząca będzie licytowała pojazd dla mnie.
- Po zakupie wpłacam kwotę samochodu i opłaty za transport. Następnie czekam aż przypłynie do PL.
- Po przypłynięciu do opłacenia mam podatki cła i inne akcyzy.
- Resztę czyli prowizje i opłaty za rejestrację wpłacam przy odbiorze.
Kwotę na zakup i transport pojazdu mam, na 2gie opłaty chciałem przeznaczyć pieniądze ze sprzedaży obecnego samochodu, na 3cią część zdążę uzbierać zanim samochód przyjedzie. Jednak obawiam się sprawy ze sprzedażą obecnego samochodu i pytanie czy mogę wziąć kredyt na samochód i przeznaczyć je na opłaty celno-skarbowe? Najlepszy byłby kredyt bez prowizji i dodatkowych opłat, tak żeby zaraz po sprzedaży obecnego samochodu go spłacić lub zmniejszyć.
Co do histori kredytowej:
- Kredyt studencki zostało 20k zł
- 2 kredyty 15k zł
- 1 karta kredytowa z limitem 10zł
- Zarobki: z umowy o pracę 4000zł
- Dieta: 6000zł
- Mieszkanie: firmowe
- Moje zobowiązania miesięczne: około 2500zl łącznie z kredytami.
PS. Kwota jaką bym potrzebował to ok 15~20k zł wartość całego zakupu (nie wiem na ile poszczególne składniki wliczać będą się do wartości samochodu) 35~45k zł. Wiek pojazdu 2008+
Chcę sprowadzić samochód i sprawa wygląda w sposób następujący:
- Pojazdy wystawiane są na aukcjach. Po ocierce, kolizjach, przejęcia komornicze etc.
- mam upatrzone wymagania i obecenie szukam odpowiednich "okazji" i jak tylko coś wybiorę osoba pośrednicząca będzie licytowała pojazd dla mnie.
- Po zakupie wpłacam kwotę samochodu i opłaty za transport. Następnie czekam aż przypłynie do PL.
- Po przypłynięciu do opłacenia mam podatki cła i inne akcyzy.
- Resztę czyli prowizje i opłaty za rejestrację wpłacam przy odbiorze.
Kwotę na zakup i transport pojazdu mam, na 2gie opłaty chciałem przeznaczyć pieniądze ze sprzedaży obecnego samochodu, na 3cią część zdążę uzbierać zanim samochód przyjedzie. Jednak obawiam się sprawy ze sprzedażą obecnego samochodu i pytanie czy mogę wziąć kredyt na samochód i przeznaczyć je na opłaty celno-skarbowe? Najlepszy byłby kredyt bez prowizji i dodatkowych opłat, tak żeby zaraz po sprzedaży obecnego samochodu go spłacić lub zmniejszyć.
Co do histori kredytowej:
- Kredyt studencki zostało 20k zł
- 2 kredyty 15k zł
- 1 karta kredytowa z limitem 10zł
- Zarobki: z umowy o pracę 4000zł
- Dieta: 6000zł
- Mieszkanie: firmowe
- Moje zobowiązania miesięczne: około 2500zl łącznie z kredytami.
PS. Kwota jaką bym potrzebował to ok 15~20k zł wartość całego zakupu (nie wiem na ile poszczególne składniki wliczać będą się do wartości samochodu) 35~45k zł. Wiek pojazdu 2008+
Wypowiedź została zmieniona przez: Artur Radoń 12.4.2016 12:11