lzalewski napisał
Jeśli jesteś zielona w temacie, to proponuję nawiązać współpracę z doradcą kredytowym.
Pierwszy krok to zbadanie swojej zdolności kredytowej. Jeśli będzie ona wystarczająca, to podpisujesz umowę z deweloperem i starasz się o kredyt.
Wiki napisał
Wiki napisał
Piotr Ożarowski napisał
Można już teraz jeśli sprzedający zgodzi się, żeby dopłatę otrzymać od banku w styczniu.
To powinnam dogadać się najpierw ze sprzedającym?Czy może on zejść z ceny metra2,żebym mogła starć się o dofinansowanie z MDM?Czy ktoś orientuje się w jakim banku są teraz najlepsze warunki na kredyt hipoteczny?
Wiki napisał
Piotr Ożarowski napisał
Można już teraz jeśli sprzedający zgodzi się, żeby dopłatę otrzymać od banku w styczniu.
To powinnam dogadać się najpierw ze sprzedającym?Czy może on zejść z ceny metra2,żebym mogła starć się o dofinansowanie z MDM?Czy ktoś orientuje się w jakim banku są teraz najlepsze warunki na kredyt hipoteczny?
Ponawiam pytania,proszę o podpowiedź. Jestem zielona w temacie. Mogłabym poszukać w necie informacji, ale skoro jestem tutaj to może mi ktoś coś konkretnie podpowie. Nie za bardzo wiem od czego zacząć. Mam upatrzone mieszkanie w budującym się osiedlu i to wszystko.
Wiki napisał
Piotr Ożarowski napisał
Troche zaczynasz nie z tej strony, musisz najpierw sama określić na co Cię stać, a dopiero potem negocjować.