• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
0 osób przegląda ten temat1 osoba obserwuje ten temat

Bank Millennium - koniec dopłat MDM ?

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najstarszej wypowiedzi
od najnowszej wypowiedzi
✓  od najstarszej wypowiedzi
Tomorek

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

10.3.2016 9:37
Witam .Własnie przeczytałem ,że Milennium najpóźniej 11 marca wstrzymuje przyjmowanie wniosków w ramach mdm .Z wyliczeń Expandera wynika, że pieniądze najprawdopodobniej skończą się w marcu.Czy to definitywny koniec pomocy w ramach MDM? Tylko czekać ,jak inne banki wydadzą podobne komunikaty.Chciałem strać się o takie dofinansowanie ,ale raczej z nic z tego?
remi

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

10.3.2016 10:11
Wstrzymają, to znow rusza, kasa ma byc do 2018 roku. Wiec jesli nie w MIllennium to szukaj w innym.
lzalewskiDoradca Kredytowy

Eksperci

Zobacz profil ekspertaObserwuj profil

Pomógł 1332 razy

Wyślij wiadomość

10.3.2016 10:23
remi napisał
Wstrzymają, to znow rusza, kasa ma byc do 2018 roku. Wiec jesli nie w MIllennium to szukaj w innym.

środki przeznaczone na ten rok się kończą. Można starać się o dofinansowanie na rok 2017 i 2018.
Łukasz Zalewski
Doradca kredytowy
tel. 728 455 024
lzalewski@muratorfinanse.pl
roczen

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

10.3.2016 10:25
gdzie szukać ?
Biegać od banku do banku i wypytywać ? Może ktoś chciał to dofinansowanie dostać w połowie roku ? A kończy się już ? Czy np. w miesiącach letnich można się zacząć starać na dofinansowanie na przyszły rok? Gdzieś mi coś sie o uszy obiło ,ze ma nie być już w przyszłym roku ma nie ma być MDM .Czy to może okazać sie prawdą ?

Eksperci

Pomógł 1332 razy

Wyślij wiadomość

10.3.2016 10:33
O dofinansowanie na przyszły rok można starać się już teraz. Nie ma z tym problemu. Aczkolwiek siłą rzeczy dotyczyć to będzie nieruchomości deweloperskich w budowie.
Łukasz Zalewski
Doradca kredytowy
tel. 728 455 024
korneliaS

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

11.3.2016 9:41
Czy to oznacza ,że mogę składać teraz wniosek ze wskazaniem przyszłego roku? Dopiero przymierzam się do kupienia mieszkania .We wrześniu wychodzę za mąż.Nie wiem ,jak w takiej sytuacji rozpocząć starania? Mogę już z narzeczonym, wspólnie ?Czy trzeba też udać sie do banku do kredyt i równolegle wypełnić wniosek o dofinansowanie?
amber

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

12.3.2016 15:03
Witam .wedlug mnie MDM sie nie opłaci i takie jest moje zdanie. To chyba tylko chwyt marketingowy.Pieniądze i tak bierze bank.Znajoma mówila ,ze jak wprowadzono MDM dla rynku wtornego ,to tak zostaly w gore wywindowane ceny ,ze glowa mala.A mieszkania zapuszczone i do drapania do żywego tynku.

Eksperci

Pomógł 1332 razy

Wyślij wiadomość

13.3.2016 11:19
amber napisał
Witam .wedlug mnie MDM sie nie opłaci i takie jest moje zdanie. To chyba tylko chwyt marketingowy.Pieniądze i tak bierze bank.Znajoma mówila ,ze jak wprowadzono MDM dla rynku wtornego ,to tak zostaly w gore wywindowane ceny ,ze glowa mala.A mieszkania zapuszczone i do drapania do żywego tynku.

To jest Twoje zdanie i ok. Możesz je mieć. Moim zdaniem jednak ceny mieszkań w wielu przypadkach zostały obniżone, a dla beneficjentów programu otrzymanie dopłaty stanowi często bardzo dużą pomoc.
Łukasz Zalewski
Doradca kredytowy
tel. 728 455 024
Artur PawlakDinero-Finanse

Eksperci

Pomógł 248 razy

Wyślij wiadomość

17.3.2016 10:25
MDM się opłaca, co do tego nie ma wątpliwości. Środki na ten rok się skończyły. Banki wstrzymały przyjmowanie wniosków z dopłatą MDM a jeśli przyjmują to należy poinformować klienta, że istnieje dużo prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że na taką dopłatę się nie załapie.
Artur Pawlak

Szukasz kredytu?
tel. 601855592
biuro@dinero-finanse.pl
www.dinero-finanse.pl
Robert Sierant

Eksperci

Pomógł 3917 razy

Wyślij wiadomość

17.3.2016 10:43
Banki wniosków już nie przyjmują!

"Bank Gospodarstwa Krajowego poinformował, że 16 marca br. przestaje przyjmować wnioski o dofinansowanie w ramach programu Mieszkanie dla Młodych na ten rok. To znaczy, że można się będzie ubiegać jedynie o dopłatę w 2017 i 2018 roku, potem MdM zostanie wygaszony."

Nawet nie wszyscy, którzy wnioski złożyli wcześniej na dopłaty się załapią...
pozdrawiam
Robert Sierant
Ekspert finansowy

robertsierant.pl
Odpowiedź