Wiki napisał
......Ale czy a w tym banku dostanę kredyt?
1.Moja wypowiedź była komentarzem, na wiadomość, że oferta Prowident,różni się od oferty bankowej "nieznacznie".
2. Już wcześniej pisałem że renta rodzinna nie stanowi dla banku dochodu, więc kredytu Pani na jej podstawie nie otrzyma.
3. Wzięcie chwilówki może spowodować u Pani problemy z zadłużeniem, ktore trudno będzie spłacić.
4. Widząc jak bardzo zależy Pani na uzyskaniu tego prawa jazdy proponuję 4 rozwiązania.
1. Odkładać przez 6 miesiecy połowę Pani renty. Wtedy zgromadzi Pani wymagane środki. Jeśli uważa Pani, że się nie da, to tak samo się nie da splacać pożyczki.
2. Poprosić w gronie znajomych lub rodziny, żeby ktoś, wziął na siebie pożyczkę w banku a Pani tą pożyczę będzie spłacać.
3. Zadzwonić do kilku firm szkoleniowych z pytaniem, czy istnieje mozliwość rozłożenia kursu, który zwykle trwa kilka miesięcy, na raty. (Tak opłaciłem kurs prawa jazdy mojej żony).
4. Znależć w Pani otoczeniu jakieś możliwości dorobienia paru groszy, jakaś praca dorywcza, może sprzedanie niepotrzebnych rzeczy na allegro.
Jesli mamy jakieś marzenia albo cel przed sobą, to często pobudza nas to do kreatywności w poszukiwaniu rozwiązań aby ten cel zrealizować.
Trzymam kciuki, i mam nadzieję, źe będzie Pani świetnym kierowcą.
Wypowiedź została zmieniona przez: Piotr Ożarowski 28.1.2016 9:14