Artur Sarnecki napisał
to się sprawdza ale tylko w wypadku kilku banków, dla działalności ważne jest to od jak dawna klient ma tą działalność bo i u siebie może figę dostać...
my mówimy tutaj o kredycie gotówkowym a nie o kredycie firmowym. To są dwa różne produkty.
Kadża napisał
Artur Sarnecki napisał
to się sprawdza ale tylko w wypadku kilku banków, dla działalności ważne jest to od jak dawna klient ma tą działalność bo i u siebie może figę dostać...
Artur Sarnecki napisał
Nawiązując do Pana wypowiedzi .Jeżeli mam działalność tylko 4 miesiące i potrzebuję dofinansowania ,to jestem już wiarygodnym klientem dla banków , żeby dali mi kredyt? Wpływy na konto firmowe mam w granicach 3500 i nie mam żadnego kredytu na swoja działalność.
Pan Artur ma rację. Ja w swojej wypowiedzi popełniłem błąd. Faktycznie, jeśli chcemy wziąć kredyt na osobę fizyczną, to w różnych bankach są inne wymagania. Najczęściej okres prowadzenia działalności waha się od 6 do 12 m-cy.
Należałoby więc zastanowić się i spróbować zaciągnąć kredyt firmowy. Tu już można znaleźć bank, który oferuje kredyt od 1 dnia prowadzenia działalności, chociażby Idea Bank czy BIZ.