18.11.2015 21:47
mikolaj-ko napisał
Chciałbym za jakiś czas zacząć starać się o kredyt hipoteczny, a na razie nie mam żadnej historii kredytowej i wiem, że to źle, dlatego pomyślałem o karcie kredytowej. jest to produkt, którego nie potrzebuję, bo nie potrzebuję kredytów konsumpcyjnych, ale podobno jest taka możliwość, żeby nie płacić żadnych odsetek ani w ogóle niczego. To prawda?Mogę wziąć kk, zrobić parę transakcji, oddać na drugi dzień i nic więcej ponad to co pożyczyłem nie zapłacę?
rzeczywiście jeśli planujesz za jakiś czas wziąć kredyt hipoteczny to w oczach banku będziesz bardziej wiarygodnym pożyczkobiorcą jeśli będziesz miał zbudowaną historię kredytową, karta kredytowa to rzeczywiście dobry pomyśl, pod warunkiem, że będziesz spłacał ją regularnie, jeśli tak nie będzie to przyniesie to odwrotony od zamierzonego efekt, wiec jełsi jesteś zapominalski to wybierz bank, który zatroszczy się o terminowość spłat karty kredytowej za Ciebie, wiem, że w sygma banku masz taką opcję ze nie musisz pamiętać o spłacie karty bo bank sam pobiera środki przed upływem terminu płatności, wiec to jest dobrego rozwiązanie dla tych niepamiętających :)