Noemi22 napisał
Mi do głowy przychodzi jeden powód, dla którego ktoś w takim wieku może chcieć pilnej pożyczki i nie chce mówić o tym ojcu. Tylko kwota chyba za mała. Mam nadzieję, że nie chodzi o to, o czym myślę, a co jest nielegalne.
W każdym razie próbuj, choć ja na twoim miejscu na pewno porozmawiałabym z ojcem, bo nie ma takich rzeczy, których rodzic dziecku nie wybaczy. A to na pewno lepsze niż pakować się w pożyczki czy inne chwilówki.
Dlaczego od razu musi to być coś nielegalnego? Może chłopak chce kupić nowy telefon, konsolę do gier itp, ma trochę oszczędności, ale brakuje mu tego tysiąca, a pojawiła się super okazja i chciałby kupić sprzęt taniej itp. A może ktoś sprzedaje samochód i on chciałby kupić, a brakuje tego jednego tysiąca? To, że nie chce mówić tego ojcu może wynikać także z tego, że może mu się to nie podobać - wiadomo jacy są rodzice. Czasem zupełnie irracjonalnie mają jakieś "ale".
Adi, muszę Cię zmartwić, ale w Twojej sytuacji ciężko Ci będzie uzyskać pożyczkę. Ze społecznościową także możesz mieć problem, bo po prostu większość inwestorów będzie miało opór przed pożyczeniem pieniędzy Tobie, głównie z racji wieku niestety.
Wypowiedź została zmieniona przez: aleksandraw 18.11.2016 11:17