Judym napisał
TamaraR napisał
Chciałam wziąć gdzieś kredyt na 4000 złotych, ale nie wiem, czy jakiś bank mi da tyle. Ma to być przeznaczone na nowy samochód. Pracuję na umowę zlecenie w barze, w zasadzie to tak dorabiam, bo głównym moim zajęciem są studia. Zarabiam teraz 790 złotych na rękę, ale w okresie wakacyjnym (czerwiec-październik) też tu pracowałam, tylko miałam więcej godzin i dostawałam 1600 złotych miesięcznie. Oprócz wypłaty mam jeszcze stypendium rektora w wysokości 410 złotych.
Kolejny.. a jak chcesz to spłacać?
Uważa Pan, że przy moich dochodach nie dam rady spłacić 4000 złotych? Nie jest to chyba jakaś straszna suma, a gdyby udało mi się wziąć kredyt na 3 lata, to rata byłaby około 100 złotych. Może Pan żyje w świecie, gdzie na przeżycie miesiąca 2000 złotych to mało, a za 5000 zł na rękę nie opłaca się panu wstawać z łóżka, ale normalni ludzie żyją trochę inaczej.
Co do samochodu za 4000 złotych to jest to kwota za którą kupię golfa w dobrym stanie, albo nawet jakieś seicento. Na opłaty mam odłożone 2000 złotych. Mój poprzedni samochód kupiłam za niecały 1000 złotych i jeździł wesoło przez kilka lat, ale najwyższy czas go sprzedać.