10.3.2015 17:09
Mam do Wszystkich Państwa pytanie, które zrodziło się po kilkunastu wypowiedziach osób twierdzących że nie ufają Niezależnym Doradcom bo nie wiadomo dla kogo pracują:
- co by było jeżeli Niezależny Doradca Finansowy nie otrzymywałby wynagrodzenia z banków a tylko i wyłącznie od klientów, którym doradza?
Jak wyglądałoby w Polsce tego typu model współpracy?
Chciałbym zaznaczyć że w krajach Europejskich właśnie tak to wygląda.
Może przytoczę hipotetyczną sytuację:
Pan Kowalski idzie do banku X który przedstawia mi ofertę kredytu, potem udaje się do banku Y który robi to samo. Pan Kowalski od kolegi Nowaka dowiedział się o Doradcy Finansowym i na drugi dzień udał się do niego na zaplanowaną wizytę. Doradca wskazał mu inny bank Z i przedstawił oszczędności płynące z faktu zaciągnięcia kredytu w banku Z w porównaniu z bankami X i Y.
I teraz pytanie do wszystkich, zakładając że Doradca nie otrzymuje wynagrodzenia z banku:
- jaką kwotę Pan Kowalski powinien zapłacić Doradcy za tą usługę?
- od czego ta kwota powinna być zależna?
- co by było jeżeli Niezależny Doradca Finansowy nie otrzymywałby wynagrodzenia z banków a tylko i wyłącznie od klientów, którym doradza?
Jak wyglądałoby w Polsce tego typu model współpracy?
Chciałbym zaznaczyć że w krajach Europejskich właśnie tak to wygląda.
Może przytoczę hipotetyczną sytuację:
Pan Kowalski idzie do banku X który przedstawia mi ofertę kredytu, potem udaje się do banku Y który robi to samo. Pan Kowalski od kolegi Nowaka dowiedział się o Doradcy Finansowym i na drugi dzień udał się do niego na zaplanowaną wizytę. Doradca wskazał mu inny bank Z i przedstawił oszczędności płynące z faktu zaciągnięcia kredytu w banku Z w porównaniu z bankami X i Y.
I teraz pytanie do wszystkich, zakładając że Doradca nie otrzymuje wynagrodzenia z banku:
- jaką kwotę Pan Kowalski powinien zapłacić Doradcy za tą usługę?
- od czego ta kwota powinna być zależna?
Szymański Michał
Doradca finansowo-ubezpieczeniowy
Tel: 694045951
mail: finhelpzagan@gmail.com
Doradca finansowo-ubezpieczeniowy
Tel: 694045951
mail: finhelpzagan@gmail.com