Doradca Lubuskie napisał
anna napisał
Zastanawia mnie, czy trudna jest konsolidacja gotowek z hipotekami. Banki udzielaja takich kredytów?
Nie jest trudna i banki udzielają takich kredytów, oczywiście pewne wymogi są i marża jest wyższa niż zwykłego kredytu.
Jednak jest to najlepsze rozwiązanie dla osób mających wolną hipoteką a chcących skonsolidować sobie kredyty
Co miałeś na myśli w tym zdaniu "marża jest wyższa niż zwykłego kredytu"?.
Bo kredyt Hipoteczny jest najtańszym rozwiązaniem a tu tak napisałeś jak by kredyt gotówkowy był tańszy od kredytu Hipotecznego.
Jeśli chodzi o sam temat, kredyt konsolidacyjny jest najlepszym rozwiązaniem dla ludzi którzy nie radzą sobie z kredytami, czyli mam dużo zobowiązań, moje raty przewyższają mój dochód, więc wezmę kredyt w jednym banku aby mieć jedną ratę na max okres kredytowania a może to być nawet 150 miesięcy bez zabezpieczenia.
Proszę jedynie pamiętać że kredyt konsolidacyjny bierzemy wtedy jeśli spłacamy regularnie kredyty a nie jeśli mamy nie zapłacone raty kredytów i teraz chciałbym to spłacić kredytem w innym banku. Nie ma takiej opcji.
Aby otrzymać taki kredyt należy spłacać swoje zobowiązania co do dnia ustalonego w umowie kredytowej.
Mogą być też delikatne opóźnienia w spłatach , ale muszą być uregulowane przed podjęciem działań z uzyskaniem kredytu konsolidacyjnego.