• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
0 osób przegląda ten temat1 osoba obserwuje ten temat

umowa na czas określony a zdolność kredytowa

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najstarszej wypowiedzi
od najnowszej wypowiedzi
✓  od najstarszej wypowiedzi
szuszuk

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

27.11.2014 8:27
witam,

czy ktoś wie jakie banki uznają do wyliczenia zdolności kredytowej dochody z umowy o pracę na czas określony (1 rok). Chcemy razem z żoną jak najszybciej wziąć kredyt hipoteczny a jestem zatrudniony od 17 marca 2014 r do 16 marca 2015 r. Jest to moja pierwsza umowa z tym pracodawcą. Żona na szczęście ma umowę na czas nieokreślony.
Na razie udało mi się znaleźć BZ WBK, który traktuje taką umowę również jak na czas nieokreślony, bo do końca umowy zostało więcej niż 3 miesiące.

W ING umowa musi być co najmniej na 6 miesięcy do przodu. w mBanku i PKO BP podobnie.
W DB chcą zobowiązania pracodawcy, że zatrudni mnie dalej po tej umowie. Pracodawca na pewno nie wystawi mi takiego dokumentu...

czy są banki, które uznają w grudniu tę umowę na czas określony do 16 marca 2015?
Tomasz SłupczynskiEkspert Comperia.pl

Eksperci

Zobacz profil ekspertaObserwuj profil

Pomógł 249 razy

Wyślij wiadomość

27.11.2014 10:22
Myślę, ze najlepszą odpowiedzią na to pytanie będzie nasza porównywarka. Dysponujemy narzędziem, dzięki któremu jesteśmy w stanie precyzyjnie odpowiedzieć na to pytanie. Sprawdź, które banki akceptują inne źródła dochodów niż umowa o pracę. Proszę zaznaczyć źródło dochodu i otrzyma Pan precyzyjną odpowiedz.
Tomasz Słupczyński, Ekspert Comperia.pl
lzalewskiDoradca Kredytowy

Eksperci

Pomógł 1332 razy

Wyślij wiadomość

27.11.2014 14:11
Czy otrzymasz promesę przedłużenia umowy o pracę? Jeśli tak, to jest co najmniej kilka banków, które taką umowę pod uwagę wezmą. Odpowiedź na akceptację samej umowy da Wam jednak niewiele, bo to i tak niekoniecznie będzie oznaczać posiadanie zdolności, spełnienia innych wymogów występujących w danym banku.
Łukasz Zalewski
Doradca kredytowy
tel. 728 455 024
lzalewski@muratorfinanse.pl
marylkakor

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

27.11.2014 14:51
A pracodawca z tobą nie przedłuży umowy? Może warto z nim o tym porozmawiać i z bankiem, co w takiej sytuacji by chcieli gdyby pracodawca przedłużał umowę. To, że Twoja żona ma umowę na czas nieokreślony na pewno ratuje trochę waszą sytuację
Tomasz SłupczynskiEkspert Comperia.pl

Eksperci

Pomógł 249 razy

Wyślij wiadomość

23.1.2015 10:29
Pracuja Państwo na umowe zlecenie i chcieliby Państwo otrzymac kredyt? Zapraszam tutaj po kilka informacji na ten temat.
Tomasz Słupczyński, Ekspert Comperia.pl
Odpowiedź