• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
0 osób przegląda ten temat1 osoba obserwuje ten temat

Pożyczki społecznościowe

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najstarszej wypowiedzi
od najnowszej wypowiedzi
✓  od najstarszej wypowiedzi
adammy

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

30.8.2014 15:49
Czy słyszał ktoś z Was o pożyczkach społecznościowych? Znalazłam taki portal: pozyczkolandia.pl
Czy ktoś z Was korzystał? Jak to wygląda i czy jest bezpieczne?
Tomasz SłupczynskiEkspert Comperia.pl

Eksperci

Zobacz profil ekspertaObserwuj profil

Pomógł 249 razy

Wyślij wiadomość

1.9.2014 9:54
Rynek pożyczek społecznościowych w Polsce rozwijają się bardzo szybko. Są one bardzo popularne, o czym świadczy dalszy szybki przyrost internautów zainteresowanych pożyczkami społecznościowymi. Jest to bardzo dobre miejsce dla inwestorów, którzy dywersyfikują swój portfel inwestycyjny, często mogą oni zyskać więcej niż na tradycyjnej lokacie.
Tomasz Słupczyński, Ekspert Comperia.pl
adammy

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

1.9.2014 10:16
Tomasz Słupczynski napisał
Rynek pożyczek społecznościowych w Polsce rozwijają się bardzo szybko. Są one bardzo popularne, o czym świadczy dalszy szybki przyrost internautów zainteresowanych pożyczkami społecznościowymi. Jest to bardzo dobre miejsce dla inwestorów, którzy dywersyfikują swój portfel inwestycyjny, często mogą oni zyskać więcej niż na tradycyjnej lokacie.

A na czym polegają te pożyczki i jak są zabezpieczeni Ci którzy pożyczają i CI którzy biorą. Nie jest to zbyt ryzykowne? Jestem też ciekawa czy jakiś procent jest od góry narzucony, czy każdy sam to ustala?
Gość

Niezarejestrowani

1.9.2014 15:27
adammy napisał
Tomasz Słupczynski napisał

A na czym polegają te pożyczki i jak są zabezpieczeni Ci którzy pożyczają i CI którzy biorą. Nie jest to zbyt ryzykowne? Jestem też ciekawa czy jakiś procent jest od góry narzucony, czy każdy sam to ustala?
Pozyczasz od obcych ludzie, wiec pewnosci 100 proc. nie masz, ale te portale maja regulaminy, zasady, wiec pewnosc na 99 proc. jest.
Gość

Niezarejestrowani

2.9.2014 13:31
To jest chyba troche lepsza opcja niz chwilowki, bo jednak pozyczasz od prywatnych osob, ktore raczej nie beda naliczaly takiej lichwy jak chwilówki.
adammy

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

2.9.2014 14:45
Gość napisał
To jest chyba troche lepsza opcja niz chwilowki, bo jednak pozyczasz od prywatnych osob, ktore raczej nie beda naliczaly takiej lichwy jak chwilówki.

No zapewne tak. W chwilówkach pożyczasz dzisiaj, a jutro już pukają do drzwi po odbiór..
Jestem tylko ciekawa jak tam regulamin wygląda no i jak się to wszystko odbywa.
Gość

Niezarejestrowani

22.9.2014 12:55
adammy napisał
Czy słyszał ktoś z Was o pożyczkach społecznościowych? Znalazłam taki portal: pozyczkolandia.pl

ja raz inwestuje raz pożyczam i muszę stwierdzić że jest to dobry portal do tego i do tego. Jesli mam potrzebę składam wniosek i tanio pożyczam bo to ja decyduje ile oddam, lepiej na pewno niż wziąść chwilówkę, natomiast jeśli chodzi o inwestycje maja gwarancję ochrony kapitału także dobrze i bezpiecznie ulokowane pieniążki.
ann

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

23.9.2014 9:13
Moj znajomy tez zaczął właśnie pożyczać na takim portalu, co prawda cos tam zarabia, ale trochę tez nerwówki to wprowadza, bo rożnie ludzie spłacają, a potem dochodzenie swoich praw, gdyby jednak nie oddali.
adammy

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

27.10.2014 13:58
Gość napisał
adammy napisał

ja raz inwestuje raz pożyczam i muszę stwierdzić że jest to dobry portal do tego i do tego. Jesli mam potrzebę składam wniosek i tanio pożyczam bo to ja decyduje ile oddam, lepiej na pewno niż wziąść chwilówkę, natomiast jeśli chodzi o inwestycje maja gwarancję ochrony kapitału także dobrze i bezpiecznie ulokowane pieniążki.

Dobrze to wiedzieć od kogoś kto w tym siedzi. Ja na całe szczęście jeszcze nie musiałam pożyczać ale wiadomo, że różnie w życiu bywa prawda? Lepiej wiedzieć gdzie w razie czego można pożyczyć.
akwamaryna

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

4.11.2014 21:36
@adammy nie bałeś się inwestycji? Nie wiem czy zaryzykować, bo w sumie kapitału trochę jest, jeśli przyniosloby to rzeczywiście zysk, to można by pomyśleć. Zazwyczaj spotykałam się wyłącznie z ogłoszeniami że ktoś szuka pozyczki i że płaci nawet 150%, ale wiadomo, nie jest to zbyt pewne źródło, a taka strona juz moze dać większą pewność..
Odpowiedź