• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
0 osób przegląda ten temat1 osoba obserwuje ten temat

Firmy pożyczkowe

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najstarszej wypowiedzi
od najnowszej wypowiedzi
✓  od najstarszej wypowiedzi
forgetmenot

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

10.8.2014 20:36
Czy ktoś z Was ma jakieś dobre doświadczenia z firmami pożyczkowymi? Bo chyba na ogół spotykam się wyłącznie z negatywnymi opiniami i ostrzeżeniami.
AlicjaZyZ

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

10.8.2014 22:42
Moaj mama brała kiedys pożyczkę w Providencie, szybko dostała, szybko spłaciła i była zadowolona chociaż drugi raz sie pewnie nie zdecyduje,
Lozo

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

10.8.2014 22:54
Nie korzystałem nigdy z firm pożyczkowych ale z tym co słyszałem tutaj to jakoś nie spieszy mi sie do korzystania z ich usług. Za duże prowizje i oprocentowanie. lepsze są kredyty w banku.
Domi Kiwińska

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

11.8.2014 8:33
Oczywiście, że lepsze są kredyty w banku, ale nie każdy ma możliwość takowe wziąć. O Providencie akurat dobrego zdania nie mam, bo odsetki za zwlekanie z zapłatą są ogromne - koledze się pożyczka, którą wziął na kogoś, że tak powiem, rozmnożyła z 3 tysięcy na 11.... Natomiast moja sąsiadka wzięła w wonga niedawno czy w vivusie i była bardzo zadowolona. Co prawda spłaciła w terminie.
PrincessaPola

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

11.8.2014 10:13
ja na temat Providenta wśród znajomych słyszałam same negatywne opinie i wręcz mrożące krew w żyłach opowieści, ale znowu o VIVUSie, że spokojnie można ryzykować. Takich pożyczek ludzie którzy boją się ryzyka nie biorą, bo są to jednak pożyczki na chwilę, zaraz po wypłacie trzeba spłacic i na reszte miesiąca zostaje mniej niż zwykle.
rejent

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

15.8.2014 0:27
Vivus jest ok, brałem w zeszłym miesiącu tak dodatkowo, żeby nie wypłacać z konta oszczędnościowego, byłem więc pewien że spłacę wszystko w terminie w razie czego bo i wyplata i w razie czego wlasnie oszczędności na spłatę były.
karolsia

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

20.8.2014 14:15
Ja nie mam żadnego doświadczenia i nie zamierzam tego zmieniać. Jeżeli nie musisz nie pakuj się w żadne chwilówki i tego typu parabanki i inne. Nikt o tym nie myśli gdy potrzebuje pieniędzy ale naprawdę nie warto.
kaktusik

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

21.8.2014 11:19
Też się w to nie pakowałam i nie mam zamiaru korzystać z tego typu usług. Może jeśli ktoś potrafi to wszystko ogarnąć tak, żeby nie stracić ale ja nie należę do takich osób. Być może gdybym miała ogromną potrzebę to bym się nad tym zastanowiła, ale na pewno szybko bym sobie ten pomysł z głowy wybiła.
Ekspert Comperia.pl

Eksperci

Zobacz profil ekspertaObserwuj profil

Pomógł 71 razy

Wyślij wiadomość

22.8.2014 10:05
Pożyczki w firmach pożyczkowych są oczywiście dużo droższe niż w bankach (choć kilka firm oferuje pierwsze pożyczki za darmo) - odsetki od pożyczki np. na 30 dni mogą być wyższe niż w banku zapłaciłoby się za kredyt np. na rok. Z drugiej strony o ile działają legalnie i uczciwie, nie można im nic zarzucić. Oczywiście, warunki cenowe oferowanych pożyczek często ciężko nazwać inaczej niż lichwiarskie, ale jednak ludzie się na nie decydują, bo to deska ratunku wówczas gdy bank nie chce pożyczyć. Firmy pożyczkowe wypełniają pewną niszę na rynku, i gdyby nie one, niektórzy ludzie zostaliby zupełnie bez szans na finansowanie. Więc jeśli firma pożyczkowa jest uczciwa, a pożyczkobiorca świadom specyfiki produktu - to chyba taki układ nie jest zły?
Marzena Kazbieruk
Ekspert Comperia.pl
marylkakor

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

2.9.2014 14:58
Mówisz o parabankach tak?
One mają wiecej wad niż zalet. Owszem dostaniesz pieniądze raczej na 100# i zapewne też tyle ile chcesz bez sprawdzania BIK, ale za jaką cenę? Dziś pożyczysz za tydzień przyjdą po zwrot, zwrócisz musisz dużo więcej niż pożyczyłaś. gdybyś nie mogła spłacić bo coś tam to też są duże konsekwencje. Owszem jest sporo ludzi, którzy korzystają z tych pożyczek ale za jaką cenę?
Odpowiedź