• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
0 osób przegląda ten temat2 osoby obserwują ten temat

lepszy mix czy abonament?

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najstarszej wypowiedzi
od najnowszej wypowiedzi
✓  od najstarszej wypowiedzi
lawinia

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

16.12.2015 8:19
A może telefon na kartę?
Macie jakieś swoje preferencje w tym zakresie?
Bo obiektywnie chyba nie da się tego ocenić. Każdy z tych sposobów zawierania umowy wydaje się mieć wady i zalety, zastanawiam się jednak, który ma najwięcej zwolenników?
Ja zawsze miałam mixy i telefony na kartę, a jeszcze nigdy w życiu abonamentu.
Kookie

Niezarejestrowani

17.12.2015 9:46
Teraz sa fajne oferty na kartę, np. w nju mobile czy w virgin mobile, ale to juz zalezy od konkretnego przypadku. A dla kogo ma byc ta oferta?
Jula

Niezarejestrowani

17.12.2015 13:06
Zależy dla kogo ma byc, ale racja jest taka, że teraz oferty na kartę są dużo lepsze niż jakiś czas temu. Warto więc poszukać w ofertach na kartę, o ile nie potrzebujesz telefonu.
BartStec

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

17.12.2015 13:29
Obecnie często bardziej opłaca się kupić telefon za gotówkę i dopiero dobierać ofertę do swoich potrzeb. Zwykle abonamenty wybierają osoby, które chcą mieć tańszy telefon. Tylko po przeliczeniu najczęściej okazuje się, że telefon wcale nie wychodzi tak tanio.
ja jestem zdania, że trzeba po prostu przemyśleć sprawę, bo dla każdego jest dobre coś innego.
Trzeba się przede wszystkim zastanowić do kogo i ile będzie się dzwonić czy pisać?
justyna91

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

17.12.2015 21:30
Telefony w abonamentach często kosztują niewiele mniej od normalnej ceny. Ja osobiście najlepiej czułam się z mixem w Orange, który miałam przez rok, ale podejście "pomarańczowych" było słabe, bo nagle zmienili ofertę na dużo mniej korzystną.
paweł m

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

18.12.2015 13:25
Jak ostatnio szukałem jakiegoś taniego mixa, tak jak kiedyś było pełno takich za 25 i 30 złotych, to teraz nie mogłem trafić na nic sensownego. To ze mną jest coś nie tak, czy przez ostatnie parę lat tak się oferta zmieniła?
Nie ma już w ogóle takich ofert z telefonami?
Chciałem głównie dla telefonu wziąć.

Na razie mam na kartę, w moim wypadku abonament nie wchodzi w grę, bo dużo nie korzystam.
Odpowiedź