• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
0 osób przegląda ten temat1 osoba obserwuje ten temat

Szybkość Internetu

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najstarszej wypowiedzi
od najnowszej wypowiedzi
✓  od najstarszej wypowiedzi
Ekspert Comperia.pl

Eksperci

Zobacz profil ekspertaObserwuj profil

Pomógł 94 razy

Wyślij wiadomość

15.6.2015 13:11
Jesli chcieliby Państwo sprawdzić za pomocą aplikacji online szybkości łącza internetowego zapraszam tutaj, dowiedzą się Państwo jak to zrobić.
Arkadiusz Wojciechowski, ekspert
pitarek

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

15.6.2015 13:30
Ja do tej pory zwykle wpisywałem sobie jaka jest szybkość mojego łącza w wyszukiwarkę i strona mi pokazaywała. Gorzej było w przypadku urządzenia mobilnego.
Obecnie mam internet w orange i szczerze powiedziawszy to nie jestem zbyt zadowolony. Niby nie mam ograniczenia ale w godzinach wieczornych szybkość internetu bardzo spada. I nie wiem czy w zasadzie da się to naprawić. Podejrzewam,że niestety ale nie.
Edek

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

15.6.2015 14:25
pitarek napisał
Ja do tej pory zwykle wpisywałem sobie jaka jest szybkość mojego łącza w wyszukiwarkę i strona mi pokazaywała. Gorzej było w przypadku urządzenia mobilnego.
Obecnie mam internet w orange i szczerze powiedziawszy to nie jestem zbyt zadowolony. Niby nie mam ograniczenia ale w godzinach wieczornych szybkość internetu bardzo spada. I nie wiem czy w zasadzie da się to naprawić. Podejrzewam,że niestety ale nie.
pewnie nie. Oni zawsze się tłumacza, ze akurat jest taka pora i duzo ludzi korzysta. Ale mozna dostac zwrot pieniedzy. kolega reklamował i dostał jakąś sumę. Wiec moze warto.
ant225

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

16.6.2015 9:43
No pięknie i w ogóle, ale skąd wziąć ten Speedtest? Co to jest, aplikacja, strona czy jeszcze co innego? Dlaczego nie podał pan linka?
Uruchomić to już każdy głupi by potrafił, ale ciekawe skąd to wziąć?
Podał pan linka do strony Adobe, ale do tego, o czym pan pisze już nie. Może by pan jednak dał jakiś odnośnik do tego testu?
izoldakrawczyk

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

30.6.2015 10:19
Wpisz sobie speedtest w google i sobie sprawdzisz co to jest.
Gość

Niezarejestrowani

30.6.2015 12:16
izoldakrawczyk napisał
Wpisz sobie speedtest w google i sobie sprawdzisz co to jest.
I co? Kazdy rodzaj internetu tak da sie przetestować?
kaplok

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

6.7.2015 12:00
Ant po prosto wpisujesz sobie speedtest w internecie i od razu wyskakuje Ci strona, na ktorej możesz sobie zobaczyć jaka jest obecna prędkość. Sam ostatnio sobie zmierzyłem i była dość dobra. Ale nie jestem zadowolony z obecnej taryfy bo internet bardzo zwalnia wieczorami.Wiem,że pewnie wiele osób na nim siedzi oraz ściąga ale czy aby nie jest to niezgodne z umową? Mam obecnie internet w play i miała być duża prędkość. A wieczorem jest bardzo kiepska. No i co robić? Czy dzwonienie do play-a ma jakiś sens?
jolanta

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

6.7.2015 13:46
kaplok napisał
Ant po prosto wpisujesz sobie speedtest w internecie i od razu wyskakuje Ci strona, na ktorej możesz sobie zobaczyć jaka jest obecna prędkość. Sam ostatnio sobie zmierzyłem i była dość dobra. Ale nie jestem zadowolony z obecnej taryfy bo internet bardzo zwalnia wieczorami.Wiem,że pewnie wiele osób na nim siedzi oraz ściąga ale czy aby nie jest to niezgodne z umową? Mam obecnie internet w play i miała być duża prędkość. A wieczorem jest bardzo kiepska. No i co robić? Czy dzwonienie do play-a ma jakiś sens?
A jesli chce zrobić w komórce taki test to tak samo, czy trzeba mieć jakas aplikacje?
Wionella

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

7.7.2015 10:07
Ja chyba nigdy nie zrozumiem osób, które mieszkają w miastach, mają duże możliwości korzystania z ofert internetu stacjonarnego i kablowego, a i tak pakują się w to badziewie z komórek. Rozumiem, jeśli jest to taki dodatkowy internet mobilny, ale jako główny? To chyba dla kogoś, kto zbyt wiele nie korzysta. Tylko po co potem narzekać, że zwalnia? Przecież w mieście można już za kilkadziesiąt złotych mieć bardzo dobry internet od lokalnego dostawcy. Ja na wsi to mam problem, bo jak się nie ma telefonu stacjonarnego (a tego nigdy nie miałam) to w zasadzie wielkiego wyboru nie ma.
Gość

Niezarejestrowani

17.7.2015 15:28
Wionella napisał
Ja chyba nigdy nie zrozumiem osób, które mieszkają w miastach, mają duże możliwości korzystania z ofert internetu stacjonarnego i kablowego, a i tak pakują się w to badziewie z komórek. Rozumiem, jeśli jest to taki dodatkowy internet mobilny, ale jako główny? To chyba dla kogoś, kto zbyt wiele nie korzysta. Tylko po co potem narzekać, że zwalnia? Przecież w mieście można już za kilkadziesiąt złotych mieć bardzo dobry internet od lokalnego dostawcy. Ja na wsi to mam problem, bo jak się nie ma telefonu stacjonarnego (a tego nigdy nie miałam) to w zasadzie wielkiego wyboru nie ma.
Ludzie np. często potrzebują przenośnego internetu bo pracują itd. Rożni ludzie, rożne potrzeby.
Odpowiedź