• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
0 osób przegląda ten temat1 osoba obserwuje ten temat

Gdzie po smartfon z drugiej ręki?

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najstarszej wypowiedzi
od najnowszej wypowiedzi
✓  od najstarszej wypowiedzi
Ekspert Comperia.pl

Eksperci

Zobacz profil ekspertaObserwuj profil

Pomógł 94 razy

Wyślij wiadomość

3.6.2015 10:49
Chcą Państwo nabyć smartfon? nie musi być nowy? Oto gdzie warto się udać, aby taki telefon kupić. Warto kupować używane telefony?
Arkadiusz Wojciechowski, ekspert
Piotr Benet

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

3.6.2015 14:20
Sam jestem zdania,że lepiej jest kupic nowy telefon z uwagi na to,że nie wiemy w zasadzie jak ktoś wczesniej go traktował... Sam jakiś czas temu kupiłem sobie nowy sprzęcik , brałem na abonament i wiem,że nikt go wcześniej nie miał i mam zachowaną gwarancję.

Ale uwaga na tanie telefony na allego. Wiele z nich posiada adnotację,że jest nowe ale sprzedawane na fakture vat marża. Takie telefony są traktowane przez serwisy zaz używane i nie macie możliwości uzyskania naprawy.
Frąc

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

3.6.2015 18:07
Można przecież kupić telefon, który jest na gwarancji. Wiele osób tak robi, że przedłużając umowę z operatorem bierze jakiś fajny telefon i go odsprzedaje. To chyba jest legalne, prawda? Sam mam pomysł, żeby tak zrobić, gdy skończy mi się umowa, bo mój obecny telefon jest świetny i nie chcę go zmieniać.
A z doświadczenia wiem, że fajne telefony po niskiej cenie można też często dostać w lombardach. Zresztą nie tylko telefony. I z pewnością będą one z papierami i legalnie.
Odpowiedź