nnatan napisał
Witam.Posiadam firmę i chcę zmienić auto.Firma na vat,potrzebny mi bus.Jestem zupełnie zielony w temacie i proszę o pomoc.Najpierw mam wysłać zapytania do firm odnośnie samochodu i dopiero się zdecydować,gdzie brać?Czy całą ratę leasingu będę mogła wrzucić w koszty?Czy muszę brać ubezpieczyciela od firmy od której kupię auto?Czy po pięciu latach auto będzie moje?
Powiem, jak wgląda to w Idea
Leasing. Są dwie drogi. Do 100 tys. w procedurze uproszczonej. Najlepiej złożyć wstępny wniosek o weryfikację, wtedy jeśli będzie ona pozytywna, ściągamy od dostawcy fakturę, dokumenty samochodu, zdjęcia, itp. Jednocześnie jest składany własciwy wniosek. Po akceptacji warunków, weryfikacji dokumentów, firma leasingowa kupuje samochód, rejestruje i ubezpiecza. Jesli klient ma jakieś zniżki ubezpieczniowe w swojej firmie, może zwrócić się do Idea Leasing o zgodę na zawarcie swojego ubezpieczenia. Wtedy płaci tzw. odstępne - około 250 zł.
Oczywiście cała rata leasingowa jest księgowana w koszty. Zawierjc umowę płaci się tzw. czynsz inicjalny, najczęściej 10%, n koniec można wykupić auto za tzw. wartość wykupu, najczęściej 1%, ale to zależy od tego, jaki mamy czynsz inicjalny, jak długi okres leasingowania.
Po więcej informacji oraz pomoc w uzyskaniu finansowania zapraszam na kontakt mailiowy lub telefoniczny