carlos napisał
Według mnie, lepiej samemu udać się do banku, w którym masz konto firmowe. Przynajmniej pewne miejsce. Nie wiem, jak dziś działa Tax Care, ale kiedyś moja żona nie miała za dobrego zdania o tej firmie. Może teraz się coś zmieniło na lepsze. Żona skarżyła się na kontakt z doradcą i jakość obsługi, ale to było kilka lat temu.
Na rynku działają jakby dwie różne spółki Tax Care, zajmujący się obsługą księgową i Tax Care Partner, oferujący produkty finansowe Idea Banku. Jeśli chodzi o obsługę księgową, są na ten temat różne zdania. Ja osobiście zawsze mówie swoim klientom, że najlepiej jest znaleźć księgowego na miejscu, z którym się można dogadać. W Tax Care, jak w całej grupie kapitałowej jest tak duży przemiał ludzi, że można spodziewać się wielu "niespodzianek". Sam ostatnio miałem rozmowy z kilkoma klientami, którzy mieli i mają nadal problemy z urzędami skarbowymi - poginęły dokumenty, coś nie było poksięgowane. Jedna klientka mówiła wręcz o konieczności likwidacji firmy, bo nie mogła poprostować swoich spraw.
Inny klient był w Tax Care w sprawie kredytu, podpisywał wniosek kredytowy, a po dwóch miesiącach otrzymał do zapłaty faktury za usługi księgowe, mimo, że nie podpisywał żadnej umowy. Od kilku dni próbuje wyjaśnić sprawę doradca wpiera, że umowa była podpisana. Dał tez klientowi fajna radę, że jak chce zerwać umowę, to najlepiej niech zlikwiduje firmę. Bo to będzie najłatwiejszy sposób na zakończenie współpracy.
Trzeba pamiętać, że tam jest sprzedaż wiązana - jak chcemy przez Tax Care kredyt, mogą nam sprzedać obsługę księgową.
Zresztą zwracam uwagę na nieetyczne zachowanie doradców w całej grupie kapitałowej. Istota jej działania jest wielokanałowość docierania do klienta. Jeśli zostanie on zarejestrowany w systemie chociaż raz, potem nie może odgonić się od telefonów. Jesli złoży wniosek o kredyt, który zostanie odrzucony, może spodziewać się kolejnego telefonu, z lepsza ofertą.
Serdecznie zapraszam potencjalnych przedsiębiorców do kontaktu. Odpowiem na pytania zarówno z finansowaniem firmy jak tez z jej funkcjonowaniem.
Wypowiedź została zmieniona przez: Stanisław Bińkiewicz 8.4.2016 13:36