• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
0 osób przegląda ten temat1 osoba obserwuje ten temat

jaki kredyt w rachunku bieżącym?

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najstarszej wypowiedzi
od najnowszej wypowiedzi
✓  od najstarszej wypowiedzi
piotr wiec

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

11.11.2015 13:24
Mam młodą firmę, ma 4 miesiące. Nie sądziłem, że będzie tak trudno uzyskać od kontrahentów zapłatę w terminie w związku z tym czuję, że potrzebuję jakiegoś kredytu, aby nie mieć problemów finansowych. Kolega wspomniał coś o kredycie w rachunku bieżącym. Co to jest i czy dostanę to w jakimś banku? Najlepiej jakby limit wynosił przynajmniej 5000 złotych, ale nie wiem, czy mogę na tyle liczyć?
Stanisław BińkiewiczStanisław Binkiewicz

Eksperci

Zobacz profil ekspertaObserwuj profil

Pomógł 1104 razy

Wyślij wiadomość

12.11.2015 9:57
piotr wiec napisał
Mam młodą firmę, ma 4 miesiące. Nie sądziłem, że będzie tak trudno uzyskać od kontrahentów zapłatę w terminie w związku z tym czuję, że potrzebuję jakiegoś kredytu, aby nie mieć problemów finansowych. Kolega wspomniał coś o kredycie w rachunku bieżącym. Co to jest i czy dostanę to w jakimś banku? Najlepiej jakby limit wynosił przynajmniej 5000 złotych, ale nie wiem, czy mogę na tyle liczyć?

Uważam, że młoda firma ma możliwość w niektórych bankach dostać kredyt ratalny, natomiast jeśli chodzi o kredyt w rachunku bieżącym, tzw. obrotowy nie. Te kredyty żądzą się trochę innymi prawami, często podstawą ich uruchomienia są właśnie obroty na koncie. Należy więc dbać o to, aby obroty na koncie były większe, szczególnie chodzi o wpływy od kontrahentów, aby wpływały na podstawie przelewów.
Stanisław Bińkiewicz
Tel:606119428
Blog: www.slowkilkaomalymbiznesie.pl
e-mail: stabin@neostrada.pl
Karina

Niezarejestrowani

12.11.2015 14:21
Taka 4 miesięczna i ze zwykłym kredytem będzie miała problemy. Idz do ieda banku, sa przyjaźni młodym firmom.

Eksperci

Pomógł 1104 razy

Wyślij wiadomość

12.11.2015 14:46
Karina napisał
Taka 4 miesięczna i ze zwykłym kredytem będzie miała problemy. Idz do ieda banku, sa przyjaźni młodym firmom.

W idea Banku dostanie kredyt na start, ale nie dostanie obrotowego
Stanisław Bińkiewicz
piotr wiec

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

12.11.2015 17:51
Stanisław Bińkiewicz napisał
piotr wiec napisał

Uważam, że młoda firma ma możliwość w niektórych bankach dostać kredyt ratalny, natomiast jeśli chodzi o kredyt w rachunku bieżącym, tzw. obrotowy nie. Te kredyty żądzą się trochę innymi prawami, często podstawą ich uruchomienia są właśnie obroty na koncie. Należy więc dbać o to, aby obroty na koncie były większe, szczególnie chodzi o wpływy od kontrahentów, aby wpływały na podstawie przelewów.

Dziękuję, a w jakich bankach najlepiej próbować? Bo nie chciałbym też składać zapytań w zbyt wielu, bo to podobno nie jest zbyt mądre wyjście.
Z drugiej strony nie wiem, czy kredyt ratalny rozwiąże moje problemy, bo chodzi raczej o płynność finansową niż jednorazowy zastrzyk gotówki.
A czy mam może szansę na jakąś firmową kartę kredytową? Jest w ogóle coś takiego?

Eksperci

Pomógł 1104 razy

Wyślij wiadomość

12.11.2015 19:39
piotr wiec napisał
Stanisław Bińkiewicz napisał
piotr wiec napisał

Dziękuję, a w jakich bankach najlepiej próbować? Bo nie chciałbym też składać zapytań w zbyt wielu, bo to podobno nie jest zbyt mądre wyjście.
Z drugiej strony nie wiem, czy kredyt ratalny rozwiąże moje problemy, bo chodzi raczej o płynność finansową niż jednorazowy zastrzyk gotówki.
A czy mam może szansę na jakąś firmową kartę kredytową? Jest w ogóle coś takiego?

W Idea Banku kartę kredytowa można otrzymać od 1 dnia prowadzenia działalności. Jeśli chodzi o zachowanie płynności firmy warto byłoby pomyśleć o faktoringu. W Idea Banku rewelacyjny produkt Idea Płynności, warunek - dla firm od 1 dnia działalności wiek 25 lat.
Stanisław Bińkiewicz
Odpowiedź