8.10.2015 20:51
Trudno jest radzić i proponować rodzaj działalności nie znając osoby chcącej zacząć działać na własny rachunek, ani jej predyspozycji, pasji, itp. Ja jestem zwolennikiem zakładania firmy, ale tylko wtedy, kiedy jest to decyzja przemyślana, poparta wiedzą, znajomością rynku. To co ma wzięcie w jednej części kraju, może nie znaleźć klienta w innej części. Dlatego ja nie doradzę konkretnych rozwiązań.
Mogę natomiast zwrócić uwagę na branżę, która w ostatnich latach dynamicznie się rozwija. Jest to branżą Wellness, tzw. branża zdrowego życia. Społeczeństwo się starzeje, ludzie dożywający wieku emerytalnego chcą być silni, zdrowi tak jak za czasów swej młodości. Poszukują więc suplementów żywności, chcą zdrowo się odżywiać, korzystać z różnych form aktywności ruchowej, salonów piękności, odnowy biologicznej itp. I mówi się, że branża cały czas ma tendencję wzrostu.
Inne branże rozwojowe to rękodzieło artystyczne, ręcznie wykonane zabawki, w tym zabawki dla niepełnosprawnych dzieci.
Ale tak jak pisałem wyżej, rozpoczęcie działalności musi być poprzedzone przemyśleniem i analizą rynku
Stanisław Bińkiewicz
Tel:606119428
Blog: www.slowkilkaomalymbiznesie.pl
e-mail: stabin@neostrada.pl