• Kredyty gotówkowe
  • Kredyty hipoteczne
  • Kredyty dla firm
  • Lokaty bankowe
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Wypełnij formularz, aby otrzymać bezpłatną ofertę!
Kwota kredytu
Okres spłaty
lat
Kwota kredytu
Okres spłaty
mies.
Kwota lokaty
Okres lokaty
mies.
Administratorem danych osobowych jest Comperia.pl S.A. Zapoznaj się z pełną informacją o przetwarzaniu danych osobowych.
0 osób przegląda ten temat1 osoba obserwuje ten temat

Kredytowanie bieżącą działalność firmy

Odpowiedź
wróć do listy tematówSortowanie od najstarszej wypowiedzi
od najnowszej wypowiedzi
✓  od najstarszej wypowiedzi
Tomasz SłupczynskiEkspert Comperia.pl

Eksperci

Zobacz profil ekspertaObserwuj profil

Pomógł 249 razy

Wyślij wiadomość

14.10.2014 13:09
Zastanawiają sie Państwo jak kredytować bieżącą działalność firmy w tani sposób? Nasi specjaliści przygotowali kilka rad, które mogą Państwu pomóc w pozyskiwaniu środków. Zapraszam do artykułu
Tomasz Słupczyński, Ekspert Comperia.pl
Sonja

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

27.10.2014 0:32
Kredyty w linii kredytowej chyba są bardziej przychylne firmom - ogromną zaleta jest szybki dostęp do pieniędzy, wydaje mi się że to jest bardzo ważne, prowadzenie firmy i jej wydatki bardzo często są spontaniczne.
Ekspert Comperia.pl

Eksperci

Zobacz profil ekspertaObserwuj profil

Pomógł 135 razy

Wyślij wiadomość

27.10.2014 8:55
Sonja napisał
Kredyty w linii kredytowej chyba są bardziej przychylne firmom - ogromną zaleta jest szybki dostęp do pieniędzy, wydaje mi się że to jest bardzo ważne, prowadzenie firmy i jej wydatki bardzo często są spontaniczne.

Linia kredytowa to elastyczny produkt, ułatwia prowadzenie firmy w wielu sytuacjach, np.. gdy nagle trzeba zakupić czy wymienić jakiś sprzęt. Banki zwykle nie każą również dokumentować na jaki cel zostały konkretnie wydane środki, co zmniejsza liczbę formalności. Jeżeli okazuje się, ze przez dany okres linia jest zbędna klient nie ponosi kosztów odsetek. Istotna jest także to, że z linii korzystać można od pierwszego dnia prowadzenia działalności, na czym skorzystają głównie nowe przedsiębiorstwa.
Wypowiedź została zmieniona przez: Ilona Maciejuk 27.10.2014 8:56
Ilona Maciejuk
Ekspert Comperia.pl
pinkpig

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

30.10.2014 21:34
Super, że jest coraz więcej produktów finansowych dla nowych firm, kilka lat temu chyba rozkręcenie biznesu od zera bylo dużo trudniejsze, tak m się przynajmniej wydaje, teraz jest wiele kredytów które można brac już od pierwszego dnia istnienia firmy.
bogusiazien

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

1.11.2014 21:19
Dziękuję za zestawienie na pewno się przyda. Cieszy mnie to, że coraz więcej instytucji jest dla firm, a nie tylko zdzierają z nich. W dzisiejszych czasach ciężko się utrzymać na rynku więc wszelka pomoc jest potrzebna
koralowamaja

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

1.11.2014 21:28
Ta linia kredytowa rzeczywiście wygląda ciekawie, mi by się taka zdecydowanie przydała. Czasami trzeba coś więcej zapłacić albo zdarzy się niezapowiedziany wydatek i to byłby jak znalazł.
Timona

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

5.11.2014 10:18
A jak właściwie bank zabezpiecza się w przypadku kredytów w linii kredytowej w przypadku nowych firm?
HaniaHania

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

5.11.2014 13:01
też jestem ciekawa co w przypadku nowych firm, ja otwarłam miesiąc temu i jesli chcialabym wziąć troszkę większy na doposażenie biura to co będzie zabezpieczeniem ?
Eva

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

5.11.2014 13:34
Też mnie to zawsze zastanawiało, ale kiedyś znalazłam jakąś ofertę i wypełniało się wstępny wniosek czy ma się szansę na kredyt, trzeba było podać dane niczym z biznes planu, może na tej zasadzie bank określa takim firmom granice.
baskamy

Użytkownicy

Wyślij wiadomość

5.11.2014 16:17
Eva napisał
Też mnie to zawsze zastanawiało, ale kiedyś znalazłam jakąś ofertę i wypełniało się wstępny wniosek czy ma się szansę na kredyt, trzeba było podać dane niczym z biznes planu, może na tej zasadzie bank określa takim firmom granice.

No na pewno. Kredy w przypadku firm jest też dosyć ryzykowny no bo to tak jak z pracą nikt nie gwarantuje że jutro jej nie stracisz. Tak samo i z firmą choć jej nie da się zamknąć z dnia na dzień:)
Odpowiedź