BartekP220 napisał
Gosiunia napisał
Według mnie faktoring jest opłacalny dla dużych firm, której nie mają 5 faktur tylko setki.Wtedy warto, żeby ktoś z zewnątrz miał nad tym kontrolę i czuwał żeby była płynność finansowa. Przy małych firmach to się nie sprawdza.
Właśnie muszę sprawdzić jak to się ma do małych firm, bo ze znajomym prowadzimy firmę i nasz główny kontrahent ma 60 dniowy termin płatności, troszkę słaba opcja. Mam małe obawy przed faktoringiem, ale lektura w internecie zachęca. Z tego co tu widzę to właśnie do mojego problemu pasuje to idealnie. Miał ktoś z was styczność z Bibby Financial Services? Znajomy kiedyś mi o nich wspominał, ale chciałbym poznać opinię kogoś, kto korzystał z ich usług. Z góry dzięki!
Faktoring jest również dla małych firm. Szukając firmy faktoringowej warto wybrać taką, która kompleksowo realizuje usługi związane z zarządzaniem należnościami. Tak więc będzie to nie tylko faktoring, ale też monitoring płatności, windykacja należności czy też wykup długów.
O faktoringu oraz zarządzania należnościami pisze na swoim blogu na www.slowkilkaomalymbiznesie.pl